Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Славейковци отбелязаха европейския ден на спорта за шести пореден път

  


Инициативата  е посветена за насърчаването на физическата активност сред учениците, като основната цел е да се привлекат колкото може повече деца, млади хора, училища и организации в общата кауза за водене на по-здравословен начин на живот.

Учители и ученици от „Славейков“ се включиха  активно и с шампионски дух в спортните прояви в Европейския ден на спорта. Организирани бяха различни спортни мероприятия за големите и малки ученици.
" Учителите се включихме активно, имаше мачове по волейбол, баскетбол и футбол между ученици и учители. Направихме един много приятен ден и самите ние учителите, въпреки всичко доказахме, че продължаваме да сме достойни конкуренти на нашите шампиони", каза Димитър Димов, преподавател по история в СУ " Петко Рачов Славейков" и добави:

" Ние сме  може би, единственото училище, в което през целия ден се провеждат спортни мероприятия по баскетбол, волейбол, децата правят туристически походи. Нашето училище през последните 5 години е училището в България, в което има най-много шампиони в различни спортове, достигайки до републикански първенства и представлява България на международните спортни игри в Атина. така че, нашето училище продължава да създава шампиони не само в града, но и в страната" , допълни историкът Димитър Димов.

Повече чуйте в прикачения звуков файл.


Вижте още

Премиерът Бойко Борисов е с положителен тест за КОВИД-19

Премиерът Бойко Борисов е с положителен тест за коронавирус. Това обяви самият той в своя профил във Фейсбук. Ето съобщението на Борисов: "Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста, от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към..

публикувано на 25.10.20 в 16:30

Кърджали става столица на бокса от 27 до 31 октомври

Кърджали става столица на бокса от 27 до 31 октомври. 200 състезатели от над 50 клуба са заявили участие в Държавното лично и отборно първенство по бокс за юноши до 16 години.   "Арда бокс" като домакин се надява на добро представяне на своите момчета. Повече от треньора Стоян Узунов, в звуковия файл: Стоян Узунов: Заради Ковид-кризата..

публикувано на 25.10.20 в 13:48

"Арда" предприе мерки за домакинския мач, билети се продават само в пакет с маска

Ръководството на ПФК "Арда" предприе спешни мерки за днешното домакинство на ЦСКА. От петък насам билетите за мача се продават само в пакет с маска, която да бъде използвана от запалянковците по време на мача. Клубът пусна на пазара специални предпазни средства с логото си , които запалянковците ще бъдат задължени да носят. „Има лек спад в продажбите на..

публикувано на 25.10.20 в 13:10

Лятиф Расим: ГЕРБ ще бъде основен конкурент на ДПС в региона на предстоящите парламентарни избори

Наскоро избраният председател на общинската организация на ДПС в Кърджали Лятиф Расим смята, че политическа партия ГЕРБ ще бъде основен конкурент на Движението в региона на предстоящите парламентарни избори: Лятиф Расим : Основен наш конкурент е управляващата партия ГЕРБ. Свикнали сме да се преборваме с управляващата партия, явявали сме се на..

публикувано на 25.10.20 в 12:59

Областният лидер на ДПС в Кърджали Изет Шабан няма да се кандидатира отново за поста

Областният лидер на ДПС в Кърджали Изет Шабан няма да се кандидатира отново за поста. Предстоящата отчетно-изборна конференция на организацията е насрочена за 7 ноември 2020 г.. В нея ще участват 301 делегати. Повече от Изет Шабан в звуковия файл: Изет Шабан : Областната конференция на ДПС вече е насрочена. Тя ще бъде на 7 ноември 2020 г. от 15..

публикувано на 25.10.20 в 12:55

В Крумовградско са 31 от всичките 35 нови заразени в област Кърджали

22 жени и 9 мъже са заразените с ковид-19 през последното денонощие в област Кърджали, съобщава Петя Папазова, главен сект.ретар на РЗИ-Кърджали: Петя Папазова : Най-значителен е делът на община Крумовград, където са установени 31 от всичките 35 нови случая в областта. От града са 13, останалите са от други населин места. В Джебел, Кирково,..

публикувано на 25.10.20 в 12:19

Общинските организации на ДПС в Момчилград и Крумовград провеждат конференции

Днес се провеждат отчетно-изборните конференции в общинските организации на ДПС в Момчилград и Крумовград. Подробности от Изет Шабан, областен лидер на Движението в Кърджали: Изет Шабан : От всички общински конференции са проведени 5. Още преди пандемията проведохме в Черноочене и Кирково. До миналата седмица приключихме. Остават още 2 - в..

публикувано на 25.10.20 в 10:51