Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествената сесия за Деня на Кърджали ще се проведе онлайн на 20 октомври

Тържествената сесия на общинския съвет, която традиционно се провежда на 21 октомври - празника на града, тази година няма да е присъствена. и ще се състои ден по-рано Това е решил председателския съвет на местния парламент на днешното си заседание. Повече от председателя на местния парламент Юсеин Ахмед в звуковия файл:

Юсеин Ахмед: Тържествена сесия, както е стандарния й формат, няма да има. Предстоящата сесия ще е онлайн и ще се проведе на 20 октомври. Ще бъде в две части. Първата - с поздравления и изказвания за празника, а втората - работна, със съответен дневен ред.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.  От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на..

публикувано на 11.07.24 в 12:27

Oбластният съвет на ДПС в Кърджали застана до Доган

Oбластният съвет на ДПС-Кърджали подкрепи почетния председател на партията д-р Ахмед Доган. „Ние, членовете на областен съвет на ДПС-Кърджали, заставаме непоколебимо до почетния председател на партията д-р Ахмед Доган и неговото решение за оставка на описаните в призива му лица. В защита на неговата воля, сме готови за всякакви..

публикувано на 11.07.24 в 11:54

Турският посланик Мехмед Уянък с първо официално посещение в Кърджали

Разширяване на бизнес-контактите и увеличаване на търговския обмен между България и Турция обсъдиха областният управител на Кърджали Ресми Мурад и Н.Пр. Мехмед Уянък, посланик на Република Турция у нас.  Дипломатът е на първото си официално посещение в региона след встъпването си в длъжност през м. март. Той даде висока оценка на отношенията..

публикувано на 11.07.24 в 11:46

Скандал между приятели прерасна в сбиване

Скандал между приятели, прераснал в сбиване, е завършил с ранен и задържан. Малко след 22 часа снощи в  Кърджали възникнал конфликт между 20-годишен и 30-годишен. В последвалата физическа саморазправа била счупена ръката на по-възрастния. На пострадалия е била оказана медицинска помощ. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа в..

публикувано на 11.07.24 в 11:29

Община Неделино забранява ползването на питейна вода за непитейни, промишлени и производствени нужди

Заради засушаването и рязкото намаляване на водните ресурси и в община Неделино се въвеждат спешни мерки за предотвратяване опасността от незадоволяване на населението с вода за питейно-битови нужди и неразхищаване на наличния воден ресурс, съобщи за БТА кметът Боян Кехайов. "Високите температури и липсата на валежи са причина да намалее количеството на..

обновено на 11.07.24 в 11:22

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и председателят на партията Джевдет Чакъров. Решението беше  прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през..

публикувано на 11.07.24 в 10:57

Откриха най-голямата археологическа кампания на Перперикон

Най-голямата провеждана досега археологическа кампания на Перперикон беше открита днес, съобщи проф. Николай Овчаров, ръководител на разкопките на обекта. Kампанията, която ще продължи 4 месеца, е под надслов „Ще излязат ли римски статуи и в Свещения скален град на траките?“. През настоящия туристически сезон посетителите на..

публикувано на 11.07.24 в 09:58