Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират участък от пътя за Дяволския мост

Снимка: Община Ардино

По програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България тече ремонт на участък от пътя до туристическата забележителност Дяволския мост.

Водеща организация е Община Ардино, а партньори са община Димотика и Археология Еврос, Гърция.

По проекта се изпълнява и реконструкция на калдъръмена пешеходна пътека до Дяволския мост. Изграждат се и две беседки в землището на село Дядовци, едната от тях ще е с чешма в населеното място.

Особено през летните месеци Дяволският мост е сред най-желаните туристически дестинации в страната.

„Всички усилия на общинското ръководство са насочени към социализация на туристическия обект. Надяваме се през есенните месеци туристите да стигат безпрепятствено до Дяволския мост“,  заяви инж. Изет Шабан.

Той е амбициран да направи Дяволския мост 10-ият обект от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Високорискови наркотици с общо тегло 300 грама са открити в Кърджали.

В хода на специализирана операция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали извършили проверка в апартамент, обитаван от 32-годишен, където намерили около 100 грама суха листна маса и 210 грама бяло прахообразно вещество. При направени..

публикувано на 09.05.24 в 13:39

Надежда Захариева гостува на Кърджали днес

Поетесата Надежда Захариева гостува днес на Кърджали по повод 11 май - Ден на Светите равноапостоли братята Кирил и Методий и Светла събота.  Ежегодно Спортно-интелектуален клуб "Ахридос" отбелязва този празник с организирани от Литературния кръг събития. Тази година, съвместно с Регионална библиотека "Н.Й.Вапцаров" и Военен клуб - Кърджали канят..

публикувано на 09.05.24 в 12:46

Радио Кърджали отбелязва осмия си рожден ден

Днес най-младата станция в системата на БНР - Радио Кърджали ,   става на 8 години! На 9 май 2016 г. радиостанцията към  Българското национално радио започна своя ефирен живот. Радио Кърджали успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели, като в момента заема челни позиции п о..

публикувано на 09.05.24 в 11:26

„Мултикултурният град“ отбелязва Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие

17-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град“ тази година ще стартира с ДЪРВО с историята на три поколения от едно кърджалийско семейство, която се простира между България, Обединеното кралство, Холандия, Германия и Турция, и в която винаги присъстват изкуствата.  Историята тръгва от Нурие Хамди Мехмедали, родена в Кърджали през 1927..

публикувано на 09.05.24 в 11:07

Кои са водачите на листи в 09 МИР Кърджали

Общо 31 партии и коалиции са се регистрирали за предстоящите парламентарни избори в 09 МИР – Кърджали. Броят на мандатите в избирателния район е пет, а на кандидатите за депутати – 137. Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК: 1. Водач на листата на  Партия „Има такъв народ“  (ИТН),  която се състои от петима кандидати,..

публикувано на 09.05.24 в 10:30

Децата в Чернооченско отбелязаха Деня на Европа

С разнообразни дейности възпитаниците на училищата и детските градини на територията на община Черноочене и тази година отбелязаха Денят на обединена Европа и на ученическото самоуправление. За празника училищният вход на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене беше украсен със знамената на страните от Европейския съюз.  Учениците..

публикувано на 09.05.24 в 10:24

Отбелязваме Деня на Европа

Днес, 9 май, отбелязваме Деня на Европа. Датата бележи годишнина от историческата Декларация на Шуман, с която през 1950 г. тогавашният френски външен министър Робер Шуман залага идеята за днешния Европейски съюз. В тържествено отбелязване на Деня на Европа у нас ще участват държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Те ще присъстват..

публикувано на 09.05.24 в 09:39