Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Увеличение на цените на водата в Кърджали за сега няма да има

2
Снимка: Радио Кърджали

Увеличение на цените на водата в Кърджали за сега няма да има. Това стана ясно от становището на областния управител Даниел Делчев върху бизнес плана на ВиК-дружеството за периода 2022-2026. Делчев стори това в качеството си на председател на „ВиК“ асоциацията в област Кърджали. 
Проектът на Бизнес плана на водното дружество предвиждаше от следващата година цената на доставяне на питейна вода да е 2,99 лв. на кубик, а до 2026 г. тя да стане 4,71 с ДДС.  Цената на доставяне на вода с непитейни качества от 2022 година да е 0,86 лв, а до 2026 г. да стане 1,38 лв. 
Според Даниел Делчев при съпоставяне на плана с Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги (Договора), се установяват разминавания с поетите ангажименти.  В становището си той отбелязва, че одобряване на поскъпването на ВиК услугите следва да стане на първо място през местната общност и най-накрая от КЕВР, като бъде в пряка връзка с гарантиране на по-добра и по-качествена услуга за населението. Заложените в проекта на Бизнес план за развитие на дейността на „ВиК“ ООД - гр. Кърджали за регулаторния период 2022-2026 г. повишаване на цените на ВиК услугите не гарантира подобряването им. 
"С оглед правомощието ми като председател на "ВиК" асоциацията по Закона за водите и липсата на гарантиране изпълнението на договорните показатели за качество, както и необоснованото увеличение на цените на ВиК услугите,
предложеният проект на бизнес план не следва да бъде съгласуван, поради несъответствие с Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системи и съоръженията, и е необходимо да бъде върнат на ВиК оператора за доработка, заключи Делчев. 


Галерия

Вижте още

В Смолян започва дейността си дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция

От 1 октомври т.г. със Заповед на Кмета на Община Смолян ще бъде разкрит „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства – Смолян“ за срок от 12 месеца с капацитет 40 потребители. Това съобщи днес на пресконференция секретарят на община Смолян Момчил Николов, който е и ръководител на проекта „Нова дългосрочна грижа за..

публикувано на 25.09.21 в 16:17

Кметът на Кърджали се срещна със Стефан Янев и Виолета Комитова

Кметът на община Кърджали Хасан Азис се срещна със служебния министър председател Стефан Янев. Кметът постави пред премиера искането правителството да  прехвърли на община Кърджали терен държавна собственост край село Седловина за изграждане на регионален приют за бездомни животни. Премиерът се ангажира, че в най-кратък срок  теренът ще се предостави..

публикувано на 25.09.21 в 13:32

39 кг хероин хванаха на "Капитан Андреево"

39 килограма хероин са заловени през изминалата нощ на граничния пункт "Капитан Андреево". Наркотикът е намерен в превозно средство при влизане в България от екипи на Агенция "Митници". По разпореждане на прокуратурата по случая вече работи и ГДБОП. Предполага се, че наркотикът е трябвало да мине транзитно през страната ни.

публикувано на 25.09.21 в 13:15

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман даде старт на Ендуро шампионата

В 9.30 часа, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман даде старт на 7-я последен кръг от Българския Ендуро Шампионат, който се организира от крос клуб Кирково и община Кирково, и се провежда за четвърта поредна година. Състезанието включва традиционните за екстремния шампионат Навигация /която стартира днес 25.09.2021г./ по 50 километрово трасе..

публикувано на 25.09.21 в 13:03

Евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели организира среща-семинар със земеделски производители от Ардино

Атидже Алиева-Вели, член на Европейския парламент, група (Обнови Европа - Renew Europe.) и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, организира семинар-информационна среща на тема „Реформата в Общата селскостопанска политика (ОСП)  2021 - 2027  със земеделските производители и потенциални бенефициенти по програмите на Европейския..

публикувано на 25.09.21 в 12:54

Авариите в Хасково са отстранени, но водата не е годна за пиене

Двете аварии, оставили вчера половин Хасково без вода, вече са отстранени, съобщават от Областна администрация. По препоръка на РЗИ водата не трябва да се използва за пиене и готвене заради завишени норми на уран. Водоноски са разположени в различни части на града. Социалните заведения са снабдени с минерална вода. Очакват се резултати от изследването..

публикувано на 25.09.21 в 12:42

До 18 часа затварят пътя Асеновград - Смолян

Днес от 12ч. до 18ч. ще бъде затворен за всички моторни превозни средства път  II-86 (Пловдив-Асеновград-Чепеларе-Смолян) в участъкът при разклона на с. Забърдо. Обходен маршрут е път III-866 (Кричим-Девин). Причина за въведеното временно ограничение е пътният инцидент, възникнал вчера на главен път II-86 при разклона на с. Забърдо. Днес в..

публикувано на 25.09.21 в 12:29