Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Инвестиции за милиони влизат в Неделино

Боян Кехайов

Община Неделино осъществява инвестиционна програма за милиони лева, съобщи в ефира на сутрешния блок на Радио Кърджали кметът Боян Кехайов.

По Програма „Красива България“ се реализира ремонт на инфраструктура в общинския център. Приключва ремонта на спортната площадка в кв. „Емовци“, каза кметът.

Върви подмяна на водопроводите по няколко улици, които са включени в капиталовата програма и предстои да бъдат ремонтирани. Преди това обаче ще бъдат подновени тръбите на водопровода. Предстои рехабилитация и на девет улици в града. „Част от тях, като ул. „Шина Андреева“, аз не мога да го нарека улица. Той просто е непроходим пътен участък със земна маса, която е насипана и хората, откакто са си построили домовете, там не са виждали настилка“, описва Кехайов.

До няколко дни ще бъде подписан договор с изпълнител за сондажно-проучвателната работа за геотермалните води на територията на общината, които се опитваме да разкрием и да развием по този начин туризма, поясни градоначалникът.

Започнат е ремонтът на спортната площадка пред двора на училището. „Там ще бъдат изградени няколко инфраструктурни съоръжения със спортен характер и облагородяване на дворното пространство пред училището, тъй като през зимния период и при валежна обстановка дворът става непроходим за учениците“, поясни Кехайов.

Подготвя се и процедура за почистване на речното корито, тъй като предстои изготвяне на проект за колектор и пречиствателна станция. Ще бъдат изпълнени текущи ремонти на сгради в някои кметства.

„Тази година успяхме да закупим парцел за нов гробищен парк в Долно Неделино. Започва трасирането, парцелирането и заграждането му, за да може да бъде въведено в експлоатация до няколко месеца.

„Основното, на което искам да наблегна е не срока, а качеството на строителните работи, тъй като това са обекти, които 40 – 50 години не са реализирани на територията на община Неделино. Моите предшественици винаги са бягали и са се страхували от тези ремонти, но амбицията ни е да правим видими неща за обществено ползване на по-голяма група от населението“, амбициран е кметът.

Въпреки, че градът прилича на една огромна строителна площадка с разкопаните заради ремонтите улици, хората не са недоволни, твърди градоначалникът. И допълва: „Хората проявяват разбиране, защото виждат, че най-накрая нещата се случват в Неделино“.

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.
Вижте още
Павел Митев

Павел Митев: Закономерно стигнахме до световната ученическа титла по волейбол

Миналия месец Кърджали се сдоби със световна титла по волейбол от Световните ученически игри в Сърбия. Донесе я волейболният отбор на СУ "П.Р.Славейков". Това е единствената титла не само в Кърджали, но и в цяла България. Изненадата беше голяма, но закономерно се стигна до този резултат, тъй като в последните 7-8 години нашите волейболни отбори..

публикувано на 21.10.21 в 18:50

Фотографията е съпреживяване с природата

Снимките, представени във изложбата  "Кърджали днес" на фотоклуба към ОДК, са преживени снимки, защото всеки един от младите автори е намерил своята гледна точка към родния си град. Това каза в празничния сутрешен блок на Радио Кърджали ръководителката на фотографите Антония Грозева. Фотографията ги учи да бъдат много наблюдателни, нещо, което остава..

публикувано на 21.10.21 в 18:22

В Окръжен съд Кърджали „Председател на съда за един ден“

В Окръжен съд Кърджали се проведе инициативата „Председател на съда за един ден“.  В ролята на Председател на съда влезе Никол Вълчева – ученичка от 11-ти клас на Средно училище „Отец Паисий“ – гр. Кърджали, която имаше възможността да се запознае отблизо с дейността и функциите на председателя на съда. Инициативата е част от Образователна..

публикувано на 21.10.21 в 16:12
Протест срещу новите мерки срещу разпространението Covid-19 и въвеждането на зелен сертификат, 20 октомври 2021 г.

Хасково на протест срещу зеления сертификат и предложението на МОН за тестване на учениците

Точно в полунощ зеленият сертификат стана задължителен за дейностите на закрито. Новите мерки, обявени от здравните власти, предизвикаха сериозно недоволство и напрежение в тези сектори, които ще работят със сертификати както за посетителите, така и за служителите. Именно затова в събота от 17:00ч. жителите на Хасково се готвят за протест..

публикувано на 21.10.21 в 13:58

Адвокат: 5 г. затвор за неспазване на мерките. Промени в закона развързват възможността за диктатура

От 00:00ч. днес влезе в сила Зеления сертификат, който служи като пропуск за големите търговски магазини, моловете, заведенията, спортните дейности на закрито, галериите, кината и театрите. Aкo някoй нe прeдcтaви зeлeн ceртификaт, тoй нaрушaвa бeзoпacнитe уcлoвия нa труд и нямa дa бъдe дoпуcнaт нa рaбoтнoтo cи мяcтo и рecпeктивнo мoжe дa..

публикувано на 21.10.21 в 13:07

Ресторантьори от Кърджали излизат на протест

Ресторантьори от Кърджали се събират утре, за да обсъдят протестни действия срещу заповедта за задължителен Зелен сертификат за достъп. Те настояват държавата да осигури равнопоставеност, като първо задължи всички свои държавни служители да имат този документ, а също положителният тест за антитела да бъде включен в зеления сертификат. Данаил..

публикувано на 20.10.21 в 15:55
Директорът на СУ

В СУ "Йордан Йовков" откриха училищна STEM среда

В СУ "Йордан Йовков" в Кърджали откриха кабинети за наука, технология, инженерство и математика или така наречени STEM кабинети в които участие в обучението на учениците ще вземат и роботи. Това е реализиран проект по програма на Министерството на образованието – Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. „Тези кабинети са..

публикувано на 18.10.21 в 17:40