След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Председателят на ТЖС Ваня Мечева и членове на ръководството на СТДБ поднесоха цветя

Тракийци почетоха мъчениците от село Манастир

Потомци на тракийци отдадоха почит към загиналите 42 жени и деца от с. Манастир при трагичните събития от 1913 – 1914 г. край село Аврен.  Традиционно в края на септември Тракийският женски съюз и Съюзът на тракийските дружества в България провеждат..

публикувано на 26.09.22 в 23:11
Фотоизложба показа мечтите на деца със специални потребности

Слънчевата Злати от Златоград: Всички се усмихваме на един език

Изложба с фотоси, представящи мечтите на деца със специални потребности беше показана в Златоград. Експозицията под надслов „Деца (не) като другите“ е част от проекта на Анна Йончева „Различните деца на България“. Изложбата-базар беше подредена в..

публикувано на 26.09.22 в 22:21

Национален тракийски събор-поклонение се провежда в Аврен

Национален женски тракийски събор-поклонение се провежда днес в крумовградското село Аврен. Събитието е по повод трагичната смърт на 42 жени и деца, бежанци от опожареното село Манастир в Беломорска Тракия. Те са посечени от турския башибозук в..

публикувано на 23.09.22 в 08:00

КНСБ започна протестна кампания за защита на доходите

КНСБ започна протестна кампания под наслов "Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата". Синдикалната кампания ще продължи един месец и през това време ще се проведат различни акции в отделните региони на страната, по предприятия..

публикувано на 20.09.22 в 15:11

Кърджалийци протестираха срещу застрояване на междублоково пространство

Жители на Кърджали се събраха протестно пред Общината, срещу намерение за застрояване на зелена площ в централната градска част. Става въпрос за междублоковото пространство зад офиса на ВиК Кърджали, в близост до автогарата. Днес в..

публикувано на 20.09.22 в 14:24
Станислава Жипонова, зам.-директор на ДКТ

В Хасково подготвят пъстра смесица от шарж, театър и рок

Със спектакъла "Дванадесета нощ" по Уйлям Шекспир в неделя драматично-куклен театър "Иван Димов" в Хасково откри новия сезон 2022-2023 година.  Съвсем скоро зрителите в Хасково ще могат да гледат любимите си спектакли "Маршрутка" и "Веселата карета"...

публикувано на 19.09.22 в 17:51

Зам.-кметът Неждие Акиф: Притеснени сме от евентуален режим на тока в болницата

Много са неизвестните пред болницата в Крумовград за новия отоплителен сезон. Лечебното заведение се отоплява на климатици , и само за миналия месец сметката за електроенергия е около 4 000 лева. Имаме притеснения при един режим на тока, каза..

публикувано на 19.09.22 в 12:21

Хората с увреден слух в Кърджали са притеснени как ще преживеят зимата

Хората с увреден слух в Кърджали посрещат Международната седмица на глухите с песимистични настроения. Като се съберат в клуба, си говорят само и единствено за това колко е скъпо всичко, как инфлацията топи средствата им и колко трудно ще изкарат..

публикувано на 19.09.22 в 09:40

Колко струва майката на първокласника на семейния бюджет?

Колко струва майката на първокласника?  Кой е голямата звезда, в неповторимото шоу, наречено първи учебен ден?  Майката или детето?  Отговори на всичкитези въпроси потръсихме в разговорите ни с две майки на първокласници от Димитровград и Кърджали...

публикувано на 15.09.22 в 17:33
Образователното дело в село Аврен, Крумовградско, е на повече от 140 години

"...към светли бъднини върви" (ВИДЕО)

Хем тъжно, хем тържествено ще звъни училищният звънец в основното училище "Михаил Христов" в село Аврен, община Крумовград. Учебното заведение е наследник на първото светско училище в Източните Родопи, отворило врати през 1896 година. Тогава първият..

публикувано на 15.09.22 в 12:19