След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

"Ще има ли Коледа?" е новият спектакъл за голяма сцена на театъра в Кърджали

"Ще има ли Коледа?" е спектакълът за деца, който театъра в Кърджали поставя на голяма сцена. Автор на коледната приказка е  Русалина Майналовска, а режисьор е Атанас Атанасов, който за пореден път прави подобен мащабен проект. В него участват, освен..

публикувано на 13.12.19 в 14:10

Себихан Мехмед: Мечтата ми за Крумовград е за малък, спретнат град, който да дава работа и надежда

Отмина един месец от петия мандат на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед . Какви са проектите, продължаващи и тази година в общината, каква е мечтаната визия на общинския ръководител за града , както и каква е готовността да бъде..

публикувано на 13.12.19 в 12:27
Иван и Наско Къркеланови

"Пчеличка" ще изгради съвременна пералня за килими в Крумовград

Чичо и племеник Наско и Иван Къркеланови от фирма „Пчеличка 2015“ ООД са заложили на услугата автоматично пране на килими. Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград е оценил качествата на техния бизнес план и..

публикувано на 12.12.19 в 11:54
Владимир Иванов

Владимир Иванов: Искам да се развивам в Крумовград и децата ми да имат бъдеще тук

Владимир Иванов е от Крумовград, има две дъщери и успешен бизнес в производството на дограма, и оранжерии и търговия с климатици. Вижда своето бъдеще в родния си град и затова смело кандидатства във Фонда за подкрепа на микро, малък и среден бизнесв..

публикувано на 12.12.19 в 11:38
Инж. Илия Гърков

Инж. Илия Гърков: Производството е основен показател за устойчивост

През юли 2019 година Фондът за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес, създаден в Крумовград, стартира своята дейност. Фондът разполага с 10 милиона щатски долара, от които 5 милиона се предоставят на предприемачите безвъзмездно от..

публикувано на 12.12.19 в 10:56

Инициативата "Да работим заедно" помага да постигаш повече по-лесно

Златодобивната компания "Дънди Прешъс Металс" е известна с отношението си към иновациите, прилагани в производството. Инициативата "Да работим заедно" , базирана на теорията на системното лидерство, е друг вид иновативна форма. Тя изгражда екипен..

публикувано на 10.12.19 в 09:20

8 декември - история на студентския празник

Наближава студентския празник 8 декември, но малцина от студентите знаят защо техният ден е точно на тази дата. Историята на студентския празник в България започва преди 111 години. На 8 декември през 1903 г. за първи път е отбелязан празникът..

публикувано на 06.12.19 в 10:51

Все повече кърджалийци ходят за риба в Гърция

Риболовът в Гърция все повече се популяризира сред българските рибари, тъй като рибните видове, с които разполага Средиземно море с пъти надминават видовете обитаващи Черно море. Някои от рибите, на които може да се насладим по гръцките брегове са кефал,..

публикувано на 05.12.19 в 13:07

"След първото кафе" на 5 декември

В четвъртък, 5 декември, малко след 9 в сутрешния блок "След първото кафе" на Радио Кърджали  сме ви подготвили следните теми до 12 часа:  - Лятиф Расим е новият заместник председател на Общински съвет Кърджали. Той бе избран на предпоследната сесия за..

публикувано на 05.12.19 в 06:56

Мила Авренлиева: Да си вратар е голяма отговорност

Деветокласничката в Езикова гимназия "Христо Ботев" Мила Авренлиева е вратар в спортен клуб по водна топка "Арда" - Кърджали. През 2019 година тя застана на вратата и в националния отбор за девойки, като представи България на европейското първенство...

публикувано на 04.12.19 в 15:10