След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Светлина и нежност във Великденската изложба на художниците в Кърджали

Традиционната Великденска изложба на художниците претворява светлината на Възкресение в над 40 творби в Керимовата къща. Тя се открива днес, в 17.30 часа в Керимовата къща на ул. "Климент Охридски" 10. Повечето картини са тематични, получи..

публикувано на 24.04.24 в 12:28

Царството на дивите овце - муфлоните, е "Женда" (видео)

Единственото място в Родопите, където се срещат дивите овце - муфлоните, е Държавното ловно стопанство "Женда". Наричат го "Царството на муфлона". Някога в българските земи това е бил един от най-масово срещаните видове, който изчезва вследствие на..

публикувано на 19.04.24 в 16:56

Георги Кулов: Генерират се политически скандали, които да ерозират управлението на страната

Политически страсти и скандали разтресоха България в последните 24 часа - служебният министър поиска смяна на двама министри, опозицията поиска вот на недоверие на служебния кабинет, ПП-ДБ обмисля да поиска оставката на председателя на Народното..

публикувано на 19.04.24 в 16:07
ГКПП „Рудозем – Ксанти“

Кога ще отвори ГКПП Рудозем-Ксанти?

До края на май, 2024 г. пътят от гръцка страна при ГКПП Рудозем-Ксанти ще бъде звършен. Това прогнозира областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той увери, че от българска страна всички процедури са изпълнени за..

публикувано на 19.04.24 в 14:52
Ани Стоянова

Пациентите в Кърджали избягват да подават сигнали и жалби

От 2007 година на 18 април се отбелязва Европейският ден за правата на пациента.  Идеята е на този ден да се прави равносметка как се прилагат основните пациентски права, формулирани в Европейската харта на правата на пациентите. Акцентите..

публикувано на 19.04.24 в 12:45

Един "по-див ден" и наблюдение на лешояди, елени и зубри предлага "По-диви Родопи"

Един "по-див ден" ви очаква, ако откликнете на поканата на Фондация "По-диви Родопи" за еднодневна опознавателна разходка и наблюдение на диви животни на територията на Дивечовъден участък "Студен кладенец". Проявата е посветена на Деня на Земята и..

публикувано на 19.04.24 в 11:39

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това..

публикувано на 17.04.24 в 15:25

Хотелите в Златоград са резервирани преди година за празника на чевермето

Под звуците на каба кайда в Златоград ще въртят чевермета и ще демонстрират как се приготвя качамак. Празникът на чевермето ще се състои на 10, 11 и 12 май. Очакват се хиляди гости, а хотелите и местата за настаняване са резервирани още от..

публикувано на 16.04.24 в 14:21
Проф. Емил Паскалев

проф. д-р Емил Паскалев: Честотата на бъбреченото заболяване е всеки осми-девети човек в страната

Бъбречната заболеваемост такава, която е тиха и недоказана е около 12% .  Това обясни проф. д-р Емил Паскалев, ръководител на Нефрологичното дружество в България, началник на Клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница...

публикувано на 15.04.24 в 15:29
Харман кая

Харман кая и Асара - бижутата от миналото "проговарят" в бъдещето?

Един от най-загадъчните археологически  обекти в Източните Родопи – Харман кая край Биволяне, както и един от най-непознатите – Асара край Татул, бяха заснети с помощта на лидар. Уредът използва лазерни лъчи, за да сканира терена и да позволи да се..

обновено на 12.04.24 в 16:08