След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Диетологът д-р Валентин Колев: Чесънът е натурален дезинфектант

Има ли храни, които могат да ни подсилят в борбата с КОВИД-19? Как да комбинираме различните хранителни групи така, че да сме по-малко податливи на вирусите? Има ли норма за количество зеленчуци и плодове , които да приемаме сега? Вярно ли е,..

публикувано на 29.10.20 в 12:31

Д-р Дуньо Дунев, личен лекар в Ардинско: Ще пазим живота! Нека пациентите да бъдат по-спокойни

Затрудненият достъп до здравна помощ в малките населени места застрашава ли живота на болните от КОВИД-19 . Как се справя семейният лекар д-р Дуньо Дунев, който обслужва микрорайон Боровица в Ардино? В листата си той има няколко хиляди пациента, но..

публикувано на 28.10.20 в 13:57

Златен лъв за математика Вълчо Милчев от Кърджали

Той е от тези, които срещаш веднъж в живота си. Благ, внимателен, задълбочен, кротък, готов да отстъпи, но ако трябва и да тръгне на революция. Която направи в математиката в България и изведе десет свои ученици до световните върхове. Казва се Вълчо..

публикувано на 23.10.20 в 13:46

Елитните спецчасти на България гостуваха в Кърджали, генералът им е преборил и ковид-19

Видят ли ги, тоест застрашат ли Живота им, противникът няма избор. Защото въпросът е само един: "Аз или той?" А тук има само един възможен отговор: - Елитната спецчаст! Те са невидими. Помнят се винаги от онези, които са спасили. Разпознават ги в..

публикувано на 23.10.20 в 13:31

Наталия Михалевска: Благодаря на Кондикови, че запазиха ентусиазма си през годините

През октомври 2020 г. се навършват 40 години от създаването на мажоретния състав "Фаворитки" в Средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Основателят Димитър Кондиков среща одкрепа в директорите на училището: Иван Стоилов, Наталия Михалевска и Златко..

публикувано на 22.10.20 в 17:39

Пламен Даракчиев представя книгата си "ДНК на прехода" в Кърджали

Макар че от години живее в София, Пламен Даракчиев е добре познат в Кърджали, където е живял и работил като журналист в местни вестници и кореспондент в централния печат. Той е един от първите членове на неформални сдружения като „Подкрепа“, „Екогласност“..

публикувано на 19.10.20 в 11:45

Български екипажи са победители във всички класове на "Кърджали офроуд фест-2020"

10-тото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест завърши успешно, макар и с по-малко участници, заради епидемията. Победители във всички категории станаха български пилоти. Директорът на състезанието Тодор Христов ще съобщи класирането в различните..

публикувано на 19.10.20 в 09:59

Д-р Тодор Черкезов: Честит празник, колеги! Прекланям се пред вашия труд!

Днес Православната църква отбелязва деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, обявен за покровител на България, а българските лекарите празнуват своя празник. С д-р Тодор Черкезов, директор на най-голямото лечебно заведение в област Кърджали, говорим за..

публикувано на 19.10.20 в 08:43

Д-р Магдалена Маринова: Приемам номинацията "Лекар на годината" като заслужено уважение към мен

Началникът на Инфекциозно отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" Кърджали д-р Магдалена Маринова е номинирана на национално ниво за "Лекар на годината 2020". По традиция на 19 октомври в Деня на българския лекар се връчват наградите на Българския..

публикувано на 18.10.20 в 11:56

Д-р Стоян Петков: Здравната система доказа, че е в състояние да се справи с много напрегнати ситуации

"Кадровия проблем по отношение на лекарите у нас е сериозен и той не е от вчера. На фона на ковид обстановката той се задълбочава, тъй като до момента над 1500 медици се заразиха с коронавирус". Това каза в интервю за Радио Къурджали д-р Стоян..

публикувано на 18.10.20 в 10:37