Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Избраха Никола Минчев за председател на парламента

Никола Минчев
Снимка: БГНЕС

Депутатът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е избран за председател на парламента

Кандидатурата на Минчев бе подкрепена от 158 депутати, един бе „против“, 72-ма гласуваха „въздържал се“

Новият председател на парламента е завършил право в Софийския университет. Има дългогодишен стаж като адвокат. Специалист е по процесуално право.


Вижте още

Вторият учебен срок започва на 7 февруари

Учениците няма да учат общо 9 календарни дни между двата учебни срока - ваканцията им ще бъде от 2 9 януари до 6 февруари, включително. Това съобщиха от Министерството на образованието. Очакваната новина за удължаване на междусрочната ваканция идва след проведено заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в средното..

публикувано на 21.01.22 в 17:37

Защитават данните на самоосигуряващите се

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Националната агенция за приходите. Това може да стане чрез подаване на  декларации по утвърден образец в офис на НАП по постоянен адрес или чрез е-услуги на приходната агенция с персонален идентификационен код или електронен подпис. По повод..

публикувано на 21.01.22 в 16:57

Китай ще проведе най-икономичната и най-роботизирана Олимпиада

Китай ще проведе най-икономичните и най-роботизираните досега зимни олимпийски игри . Най-големият спортен форум ще започне на 4 февруари и ще приключи на 20 февруари. Състезанията ще се проведат в столицата и още два града . Пекин ще стане първият град, д омакинствал и на лятна, и на зимна олимпиада . Още подробности от журналиста в Китайската..

публикувано на 21.01.22 в 16:48

Милко Багдасаров: Не мисля, че конгресът на БСП ще предизвика катаклизъм

К ърджалийските социалисти заминават за 50-ия конгрес на БСП , / който ще се проведе на 22 януари /  с нагласата това да бъде един спокоен конгрес, без извънредни събития . Повече от  лидера им Милко Багдасаров :   "Мисля че малко се преекспонират нещата за конгреса на Българската социалистическа партия. Т ова си е един нормален конгрес , който ще..

публикувано на 21.01.22 в 14:15

В РУО - Кърджали днес очакват още около 14 000 тестове

Има достатъчно тестове за тестването на всички ученици от цялата област, ако се наложи такова в един и същ момен т. Това съобщи за Радио Кърджали Ангелина Костова от Регионалното управление по образованието: "Обезпечени сме към момента откъм брой тестове за всички ученици. В момента имаме налични в РУО-Кърджали 12 000 теста, всеки момент, днес,..

публикувано на 21.01.22 в 13:58

710 лв. минимална заплата от април

От 1 април минималната работна заплата ще бъде 710 лева , обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той представи параметрите на тазгодишния бюджет. До тази сума се увеличава и обезщетението за майчинство през втората година. Пенсиите ще бъдат осъвременени с 6,1% от 1 юли , обяви Асен Василев. Помолен за коментар..

публикувано на 21.01.22 в 12:41

18 мъже и 28 жени са новозаразени от КОВИД-19 в областта

46 новите случаи на КОВИД-19 в Кърджали Петя Папазова от РЗИ с подробностите.

публикувано на 21.01.22 в 11:34
Подкасти от БНР