Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

АПИ ще ремонтира пътя Джебел-Рогозче следващата пролет

Ремонтни дейности по пострадалия от свлачище път Джебел-Рогозче, в участъка край Самодива, ще стартират през пролетта на следващата година, при осигуряване на финансов ресурс. Поради въведеното зимно поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа се преустановяват всякакви дейности с изключение на аварийни работи.

Това отговарят от Агенция „Пътна инфраструктура“ в отговор на многобройните писма от страна на Община Джебел относно експлоатационното състояние на пътищата в района.

Участъкът Джебел-Рогозче е затворен за движение от април т.г. поради активизиралото се свлачище. В началото на годината пътят буквално бе „отхапан“ вследствие на дестабилизационни процеси. Това от своя страна наложи жителите на редица села да използват алтернативен маршрут, който увеличи разстоянието до общинския център Джебел с повече от 80 километра.

От активната кореспонденция между Пътната агенция и Община Джебел стана ясно, че към момента в процес на съгласуване е технически проект за укрепване на проблемния участък.

В същото време приключиха кърпежите в участъка Мишевско-Църквица, част от пътя Джебел-Църквица-Синчец-Ардино. През последните три години по него са изпълнявани ремонтни дейности на стойност 147 117 лева, посочват от АПИ.

„През следващия строителен сезон Агенцията ще предприеме всичко необходимо, за да се възложат ремонтни дейности за подобряване експлоатационното състояние на двата републикански пътя (Джебел-Мишевско-Църквица и Джебел-Рогозче) и осигуряване на безопасните условия за движение“, уверяват от АПИ в писмо до Община Джебел.

Припомняме, че вчера приключи ремонтът на пътя между Мишевско и Църквица, един от участъците в най-окаяно състояние в Източните Родопи. Кметът Неджми Али благодари за съдействието на шефа на Областното пътно управление в Кърджали-Ивана Калчева, за ремонта на въпросната пътна отсечка.


Вижте още

Народният представител от БСП Александър Симов ще отговаря отново за област Кърджали

Това решение е взето след последния конгрес на БСП. Било е отчетено, че област Кърджали е без свой представител от левицата в Народното събрание. Заради  важността на региона и заради натрупания опит и познания от 44 тото народно събрание, когато беше избран в Кърджали, с тази роля е натоварен  журналистът и политически коментатор Александър Симов...

публикувано на 28.01.22 в 16:53

Подмяна на уличното осветление в Хасковско

Община Хасково започва изпълнението на проект „Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково“. Той е със 100% безвъзмездно финансиране по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. Общата стойност на проекта е 809 283 лв. Партньор на община Хасково е норвежка асоциация.  По посочения..

публикувано на 28.01.22 в 16:04

Бум на болни деца в Момчилград

"Има много болни деца в Момчилград, не всички от Омикрон" , заяви д-р Невин Садъкова. Тя изрази мнение , че тази седмица децата е трябвало да бъдат в онлайн обучение, защото има страшно много болни деца . Тя като лекар е изключително натоварена и се налага да препраща пациенти. За съжаление голям процент от пациентите отказват да си направят тестове и..

публикувано на 28.01.22 в 13:59

На 2 февруари започват трите свещени месеца за мюсюлманите

На 2 февруари (сряда) започват трите свещени месеци (Реджеб, Шабан и Рамазан) за мюсюлманския свят.  В рамките на тези дни вярващите могат да говеят и да правят добрини. Ще се отбележат и свещените вечери. Първият от тях Регаиб Кандили е на 3 февруари, вторият Мирадж Кандили е на 27 февруари, а третият Берат Кандили е на 17 март. Началото на месец..

публикувано на 28.01.22 в 11:55

Д-р Невин Садъкова: Има много болни деца в Момчилград, едвам смогваме

Няма интерес на родители за ваксиниране на техните деца в Момчилград, са наблюденията на личния лекар д-р Невин Садъкова. Интересували са се един двама, но и като цяло в общината хората се страхуват да се ваксинират. Някои дори не желаят да си направят тест, за да установят дали са заразени с коронавирус. В момента има и много болни ученици,..

публикувано на 28.01.22 в 11:47

Фалшив сигнал до тел.112 от жителка на Момчилград

Проверка за неверен сигнал, подаден на единния европейски номер 112, е започната в РУ-Момчилград.  На 23 януари жителка на общината съобщила за отвличане на дъщеря си. При организираните незабавни проверки и издирвателни действия полицейски служители установили, че няма извършено такова престъпление.  Група „Охранителна полиция“ в управлението работи по..

публикувано на 28.01.22 в 11:33

66-годишен кърджалиец е нарушил карантината си

Проверка за нарушаване на противоепидемични мерки е образувана в РУ-Кърджали. Полицейски служители установили, че 66-годишен кърджалиец не е спазил предписание на здравните власти за 10-дневна задължителна карантина, което представлява престъпление по смисъла на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

публикувано на 28.01.22 в 11:26
Подкасти от БНР