Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Засилват контрола по спазването на противоепидемичните мерки в област Смолян

Снимка: архив

Засилват контрола по спазването на противоепидемичните мерки в област Смолян. Целта е ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция. Решението взе на свое заседание Областният щаб за противодействие на разпространението на COVID-19, който заседава преди дни, като за първи път беше под ръководството на новоназначения областен управител Емил Хумчев. Засилен ще бъде контролът за спазването на противоепидемичните мерки на обществените места. Нощните заведения са затворени със заповед на РЗИ-Смолян:  
Областният управител подчерта, че решението е взето и за да предпазят всички свои граждани, които спазват отговорно предписанията на здравните власти: 
Област Смолян е в тъмночервената зона на заболеваемост, като за 14-дневен период тя е 716,48 на 100 000 души население. 

Вижте още

В Златоград започват огледи след обилната градушка

В Златоград започват огледи след обилната градушка, която на места образува ледена покривка от над 20 сантиметра. Пред кореспондента на БНР в Смолян кметът на Мирослав Янчев обясни: "10-15 минути обилни валежи с градушки. Всички насаждения на територията на Златоград и района са на земята. Цветя, зеленчуци, плодове - всичко това е вече минало. На..

публикувано на 28.05.22 в 21:25

Градушка удари Златоград

публикувано на 28.05.22 в 18:45

С валежи и гръмотевици и през нощта

През нощта на места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-значителни в Северозападна и Централна Северна България. След полунощ в повечето места явленията временно ще затихнат.  Утре главно над Западна и Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, локално интензивни и..

публикувано на 28.05.22 в 18:00
Украински бежанци, напускащи хотел в Слънчев бряг

Украинските бежанци в Кърджали все още не знаят къде и как ще бъдат преместени

Украинските бежанци в Кърджали все още не знаят къде и как ще бъдат преместени. Приключва държавната програма, по която хотели получаваха компенсации от 40 лв. на ден за всеки настанен украински бежанец. Правителството съобщи, че планира от 1 юни да премести хората в държавни бази.  Преди няколко дни националният щаб обяви, че започва анкета..

публикувано на 28.05.22 в 17:00
Украинска гривна и евро

Задържаха турски гражданин с 1 600 000 недекларирани евро

На Граничния пункт "Капитан Андреево" е задържан турски гражданин с 1 600 000 недекларирани евро. Той се опитал да излезе от България снощи с автобус. От МВР съобщават, че към 23.30 часа в петък на граничния пункт е пристигнал за излизане от България автобус с турска регистрация, управляван от турски шофьор. След проведени оперативни мероприятия,..

публикувано на 28.05.22 в 16:28

Мечки плашат жителите на кирковското село Горски извор

Мечки плашат жителите на кирковското село Горски извор. Хората ги е страх да отидат до нивите си.  Кметът на селото Мюмюн Бекир каза, че заради мечките съселяните му не могат да работят навън.  През годините назад е имало набези от мечки, но те винаги са ставали далеч от селото.  Последно мечките са заснети с фотокапани на километър от..

публикувано на 28.05.22 в 12:55

Таванът на пенсиите се вдига от 1500 на 2000 лева от 1 юли

Таванът на пенсиите се вдига от 1500 на 2000 лева от 1 юли - това предвижда проект за промени в държавния бюджет за тази година, който ще се обсъжда на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в понеделник. Според проекта от 1 октомври ще има още едно увеличение на максималната пенсия, и тя ще стане 3400. На заседанието..

публикувано на 28.05.22 в 12:08