Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Посланикът на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов бе на еднодневно посещение в Кърджали

Хюсейн Хюсейнов, извънреден и пълномощен посланик на Азербайджан в България
Снимка: Нахит Догу

Посланикът на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов бе на еднодневно посещение в Кърджали. Той се срещна с областния управител Даниел Делчев, с кмета Хасан Азис, както и с ръководството на кърджалийския театър. 
"Посолството на Азербейджан има приятелски връзки с Кърджали. Отношенията ни с Кърджали и с хората в региона в културен и хуманитарен аспект винаги са били на високо ниво. И аз като посланик искам да развия постигнатото още повече в бъдеще". 
Ето какво каза за Радио Кърджали Азербайджанският дипломат:

Вижте още

Ниска заболеваемост от COVID-19 отчитат от РЗИ-Смолян

По малко от 50 на 100 хил. души е дневната заболеваемост от COVID-19 в област Смолян за последните 14 дни. Седмичният ръст е 17,39 процента, смъртността 2 на 100 хил. Изчисленията са н 14-дневна база. Информацията е от РЗИ-Смолян. Повече от 70 процента от диагностицираните са на възраст над 50 години. Няма починали с основно или съпътстващо заболяване..

публикувано на 27.05.22 в 08:30

Един новозаразен с коронавирус в Кърджали

236 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 4,3% от направените 5478 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. В Кърджали има един регистриран нов случай на COVID-19 за последното денонощие. В Хасково са два, а в Смолян - пет. Най-много са новите случаи в София - 110, като..

публикувано на 27.05.22 в 08:07

Малчуганите в Кърджали ще гледат безплатно кино на 1 юни

Малчуганите в Кърджали ще гледат безплатно кино на 1 юни. Николай Николов, управител на киното съобщи за Радио Кърджали:  "Прожекциите са подарък от областния управител Даниел Делчев за Деня на детето. Щ е се излъчват прожекции на 2 премиерни анимации:  „Епохата на животните“ от 10.00 ч.,  „Малкият вампир“ от 11.30 ч. и  „Епохата на животните“ от..

публикувано на 26.05.22 в 15:43

Рибата в яз. „Студен кладенец“ продължава да измира (видео)

Рибата в яз. „Студен кладенец“ продължава да измира. Днес, проверка на Радио Кърджали установи още мъртва риба по крайбрежието срещу село Островица. Намерените риби са предимно каракуди, а също и шаран. Очаква се утре да станат известни резултатите от изследването на мъртвата риба, намерена  в устието на река "Перперек", която се влива в яз. „Студен..

публикувано на 26.05.22 в 14:58

"Български пощи" възстановява приемането на плащания за местни данъци и такси

"Български пощи" обявиха, че възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси. Списък на пощенските станции, в които може да се извърши плащане, е наличен в сайта на дружеството. В пощенските станции може да се платят местни данъци и такси към всички общини посочени в приложения списък на общините. За целта е достатъчно да се съобщи на..

публикувано на 26.05.22 в 14:42

Започват ремонти по важни пътища в област Смолян

Започват ремонти по важни пътища в област Смолян. Това съобщи областният управител Емил Хумчев след среща с председателя на управителния съвет на АПИ Тодор Василев. Емил Хумчев: "Това са няколко важни пътни отсечки на територията на областта по които бяха започнати подготвителни дейности през 2020 г. Миналата цяла година не можа да се направи..

публикувано на 26.05.22 в 12:11

Нощна спасителна операция в яз. "Студен кладенец" завърши успешно

Спасителна акция в язовир „Студен кладенец“ е била проведена тази нощ около 2 часа от екип на РСПБЗН-Кърджали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Трима мъже закъсали във водата, след като моторът на лодката им угаснал. Четирима пожарникари открили бедстващите, помогнали за отстраняване на техническия проблем и стигнали до брега.

публикувано на 26.05.22 в 10:52