Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Китна Тракия пее и танцува" в Хасково

Хасково днес и утре е домакин на 56-тото издание на Националния събор на народното творчество "Китна Тракия пее и танцува".

Първият ден е с конкурсна програма, в която участват певчески и танцови групи, както и индивидуални изпълнители, а вторият ден сцената ще бъде за изпълнения на детски състави.

От Общината отправят покана малки и големи да се хванат на най-дългото тракийско хоро, за да се покаже, че народната традицията е съхранена.


Галерия

Вижте още

За първи път частици от мощите на Кирил и Методий пристигат у нас

София и България се готвят да посрещнат за първи път мощи на светите равноапостоли Кирил и Методий. Става дума за част от ръката на Св. Кирил и две частички от ребрата на Св. Методий. Те се пазят в гръцкия православен манастир Есфигмен в монашеската република Света Гора. Поканата е отправена от българския патриарх Неофит, а светинята пристига от Света..

публикувано на 22.05.22 в 16:33

Две учителки от Кърджали със специални награди на конкурса „Учител на годината“

Мария Тенева и Марина Димова са учителите от Кърджали, наградени със Специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева в конкурса „Учител на годината“. Педагози от цялата страна бяха наградени по време на 25-ия национален конкурс на Синдиката на българските учители "Учител на годината". Номинираните бяха над 90 учители и училищни..

публикувано на 22.05.22 в 13:25

Област Хасково не разполага с пригодени държавни бази за настаняване на украински бежанци

Област Хасково не разполага с пригодени държавни бази за настаняване на украински бежанци, съобщиха от Кризисния областен център. Към момента в хотелите в областта са настанени 86 украинци. След 31 май обаче те трябва да освободят хотелите. От Кризисния областен център очакват допълнителни инструкции за настаняването на украински граждани, които няма да..

публикувано на 22.05.22 в 13:02

Новата учебна година ще започне на 15 септември, но за следващата се планират промени

Новата учебна година ще започне на 15 септември, но за следващата се планират промени. Това заяви министър Николай Денков в ефира на БНР.  Прегледът на опита в другите държави сочи, че в България тя е най-късата сред страните в ЕС. Според Николай Денков, е добре първият учебен ден да е на 7 септември: "Да има ноемврийска ваканция, както има..

публикувано на 22.05.22 в 12:47

Празнично общоградско шествие ще се проведе в Хасково на 24 май

Празнично общоградско шествие ще се проведе в Хасково на 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура. Началото е обявено за 10,00 часа на пл.“Свобода“. От 11,00 ч. на СК „Спартак“ е предвидена официална церемония по връчване на отличията Ученик на годината и празничен концерт по повод Деня на..

публикувано на 22.05.22 в 12:01

Община Кърджали обяви празничната програма за 24 май

Община Кърджали обяви празничната програма за 24 май  -  Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската  книжовност. За първи път от началото на пандемията от коронавирус по улиците на областния град ще премине тържествено шествие на учебните заведения, което ще започне от Дома на културата и ще..

публикувано на 22.05.22 в 11:15

Първи предполагаем случай на маймунска шарка в Гърция

Гърция регистрира първи предполагаем случай на маймунска шарка при английски турист, съобщи гръцката служба за обществено здраве, цитирана от АФП. Лабораторните изследвания трябва да потвърдят диагнозата до понеделник. САЩ, няколко западноевропейски държави и Израел вече обявиха, че са установили случаи на маймунска шарка. Досегашната информация..

публикувано на 22.05.22 в 10:53