Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Полицията в Кърджали със засилени мерки за студентския празник

Служителите на МВР в областта предприемат мерки за опазване на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност преди и по време на студентския празник – 8 декември. Планирано е засилено полицейско присъствие около местата, където ще се организират тържества, а също и по пътищата за гарантиране на безопасно движение. В деня на празника и след него са предвидени масови проверки за правоспособност на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества, акцент в работата на пътните полицаи ще бъде и контрол за спазване на скоростните режими. Засилени ще бъдат мерките за безопасност и на местата, където има обичайно струпване на хора – гари, автогари, базари. Служители на РДПБЗН-Кърджали в момента извършват проверки на по-големи заведения, къщи за гости, места за настаняване с оглед спазване на правилата за пожарна безопасност в обектите. При констатирани нарушения ще бъдат направени предписания за отстраняването на проблемите. Предвидени са съвместни проверки на полицията с РЗИ по време на празника.

В полицейските управления в областта са създадени дежурни групи за реакция при извършване на престъпления. Полицията призовава гражданите при забелязани нередности незабавно даподават сигнали на единния европейски номер 112 или в най-близкото управление на МВР, се казва в съобщение на 

Регионалния пресцентър на МВР.По публикацията работи: Гинка Атанасова
Вижте още

Подаръци и вино получи първият данъкоплатец в Момчилград

С подаръци и вино беше посрещнат първият данъкоплатец за 2023 година в община Момчилград. Мюмюн Салиф заплати данък за недвижими имоти и такса битови отпадъци. Той се възползва от 5-процентна отстъпка. Такава ще получат всички, платили пълния размер на местните налози до 30 април. Има възможност плащането да се извърши и разсрочено. Първата вноска на..

публикувано на 03.02.23 в 16:11

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимни условия

Шофьорите, на които им предстои пътуване в събота и неделя, да тръгват с автомобили готови за зимни условия. Прогнозата на метеоролозите е за снеговалежи и силен северозападен вятър, което е предпоставка за преспи и навявания. За събота е определен предупредителен жълт код за опасно време в 26 области. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите..

публикувано на 03.02.23 в 16:09

Президентът заръча на новия служебен кабинет: Борба с бедността

Четири месеца след предсрочните избори и след три неуспешни опита 48-ото Народно събрание да състави редовен кабинет, президентът Румен Радев назначи днес новото служебно правителство, като ги поздрави за постигнатото дотук, но открои и бъдещите им приоритети. След като отбеляза, че основната му задача ще бъде да организира петите предсрочни избори за..

публикувано на 03.02.23 в 14:40

БТА откри Национален пресклуб в Анкара

Българската телеграфна агенция (БТА) откри свой Национален пресклуб в турската столица Анкара.  Церемонията уважиха вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на посещение в Турция, посланикът на България в Анкара Ангел Чолаков, генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев, генералният консул в Одрин Борислав Димитров, ръководителят на..

публикувано на 03.02.23 в 12:19

Определят състава на Районната избирателна комисия в Кърджали

Областният управител на Кърджали Даниел Делчев насрочи консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия за провеждане на избори за народни представители. Консултациите ще се проведат на 5 февруари в сградата на Областна администрация Кърджали. Призовани са представители на парламентарно представените партии и коалиции..

публикувано на 03.02.23 в 11:19

Голям интерес към ледената пързалка в Крумовград

Мобилната ледена пързалка радва малки и големи жители на община Крумовград.  Пързалката предизвиква голям интерес у всички жители и гости на града и е напълно безплатна. Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград: „Ледената пързалка се посрещна с огромен интерес. Доволна съм, че успяхме да реализираме това мое предложение. Пързалката в..

публикувано на 03.02.23 в 10:20

Служебното правителство приема план-сметката на разходите за изборите

След като встъпи в длъжност, новото служебно правителство ще заседава за да приеме план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април. ЦИК вече изпрати до министерството на финансите планираните си разходи за подготовката на предсрочния вот, не като пожела отделно да се предвидят средства за..

публикувано на 03.02.23 в 09:03