Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Николай Дачев е началник на сектор „Пътна полиция“

Главен инспектор Николай Дачев е временно преназначен за началник на сектор „Пътна полиция“ в Областна Дирекция на МВР-Кърджали. Зам.-директорът комисар Стефан Караиванов представи новия ръководител. Главен инспектор Дачев е назначен за служител в МВР през месец ноември 2005 година като разследващ полицай. Заемал е длъжности в сектор „Криминална полиция“ в РУ-Кърджали, в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, в РУ-Момчилград и в Оперативната дежурна част в Областната Дирекция на МВР. 


Вижте още
Снимката е илюстративна

Работещите в ТЕЦ Димитровград заявиха стачна готовност

Над 350 служители на Топлоелектрическата централа в Димитровград обявиха стачна готовност. В момента ТЕЦ-Димитровград произвежда електроенергия и персоналът не може лично да участва в протестите, но са готови във всеки един момент да се включат. Това каза в интервю за Радио Кърджали главният юрисконсулт на предприятието  Юлиян Семерджиев. По..

публикувано на 03.10.23 в 17:30

Срещата между протестиращите енергетици, правителството и депутати продължава в работен формат

Срещата между протестиращите енергетици и миньори, правителството и парламентарно представените формации продължава в работен формат. Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите, съобщиха източници на БНР от преговарящите екипи. Не е изключен и вариант за изработване на общ документ, който да бъде подписан от..

публикувано на 03.10.23 в 16:56

Разкриха хиляди контрабандни "маркови" стоки

Над 8 200 недекларирани текстилни изделия откриха митнически служители при сканиране с рентгенова апаратура на контейнер, част от товарна влакова композиция, влизаща в България от Турция. На митнически пункт ЖП Гара Свиленград пристига контейнер, натоварен на влакова композиция, пътуваща за Германия. Контейнерът е селектиран за щателна митническа..

публикувано на 03.10.23 в 15:17

Виктория Бешлийска е гост в рамките на програмата за Деня на Кърджали

Нашумялата авторка на романите "Глина" и "Сърце"  Виктория Бешлийска ще гостува тази вечер на Кърджали . Тя ще представи своите книги пред почитателите си в Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ от 17.30 часа в Читалнята на втория етаж. Писателката е поканена в рамките на празничната програма на библиотеката за Деня на Кърджали 21..

публикувано на 03.10.23 в 14:36
Снимката е илюстративна

Над килограм марихуана откриха в две жилища на кърджалиец

Над един килограм наркотик е открит и иззет в хода на специализирана операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Кърджали, съобщават от пресцентъра на институцията. Полицейски служители са извършили претърсване в две жилища, собственост на 51-годишен кърджалиец. От единия апартамент са били иззети 1040 грама суха листна маса,..

публикувано на 03.10.23 в 11:17
д-р Виктор Кирчев

Отново ваксинират срещу COVID 19 в РЗИ-Кърджали

Кабинетът за ваксиниране срещу COVID 19 в Регионалната здравна инспекция в Кърджали заработи отново, съобщи за Радио Кърджали директорът д-р Виктор Кирчев.  „Има доста хора от сутринта. Интересът е добър и даже би трябвало да се увеличи. Всеки ден, който желае може да дойде в работното време на Инспекцията до 4 часа, защото след това..

публикувано на 03.10.23 в 11:09

Българите спасиха гръцкото Лято 2023

Българите спасиха летния сезон в Гърция тази година. Това каза за Радио Кърджали Рени Александрова, която от дълги години живее и развива туристически бизнес в Северна Гърция. Тя допълни, че туроператорите в южната ни съседка отчитат лятото на  2023 година като „рекордно“. „ Изненадващо дори за нас беше, когато започнаха много отрано...

публикувано на 03.10.23 в 10:28