Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Златоград провеждат референдум

Златоград
Снимка: Божидар Чолаков БНР Кърджали

Местен референдум предстои на 9 юли (неделя) в Златоград, на който жителите на общината ще отговарят на въпроси, свързани с проект за нов пазар, според информация от Общинската администрация.  Вотът ще се проведе в 21 секционни избирателни комисии в общината, уточняват от Общиската избирателна комисия. 
Това, което ще се случи на 9 юли, е псевдореферендум или по-точно едно скъпо социологическо проучване на местната опозиция, коментира пред БТА кметът на Златоград Мирослав Янчев.  Според него зададените в референдума въпроси са манипулативно и подвеждащо зададени. 
Референдумът се организира след решение на Общинския съвет в Златоград за провеждане на допитване до населението за необходимостта от изграждане на нов пазар. 

По публикацията работи: Илияна Типова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Джейхан Ибрямов

ДПС - Търговище иска отстраняването на депутат, не подкрепил проектокабинета

Областният съвет на ДПС - Търговище снема доверието си от народния представител Джейхан Ибрямов, това се съобщава във Facebook страницата на ДПС - Търговище.  От справка, разпространена вчера от пресцентъра на парламента след гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, става ясно, че  Ибрямов е гласувал с "въздържал се". В решението на..

публикувано на 04.07.24 в 07:51

Правителството одобри новите студентски такси

По предложение на държавните висши училища и научните организации Министерският съвет утвърди таксите, които ще заплащат 143 870 студенти и 5357 докторанти в редовна и задочна форма на обучение в държавните висши училища и научните организации за академичната 2024/2025 година. Средният размер на годишната такса за обучение на студенти през новата..

публикувано на 04.07.24 в 07:41

Времето: Облачно, възможно е да превали

Днес облачността ще бъде разкъсана, над Южна България - предимно значителна, над Рило-Родопската област - купеста и купесто-дъждовна. На места, главно там, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°. 28° ще е..

публикувано на 04.07.24 в 07:29
Инж. Ивана Калчева и областният управител Ресми Мурад

Ремонтът на бул. "Беломорски" започва през септември

Ясен е строителят, който ще изпълни основния ремонт на бул. "Беломорски" в Кърджали. Решението за избор на изпълнител на ремонта на бул. „Беломорски“ вече е влязло в сила. Предстои сключване на договор и планиране на начало на строителните работи, обяви областният управител Ресми Мурад след среща с директора на Областно пътно управление инж. Ивана..

публикувано на 03.07.24 в 17:38

Въвеждат мерки за енергийна ефективност в театъра в Хасково

Ремонтират сградата на театъра в Хасково, съобщиха от пресцентъра на общината.  Община Хасково подписа договор с МРРБ за финансиране на проект „Енергийно обновяване на сградата на Драматично-куклен театър „Иван Димов“. Инвестицията е на стойност малко над 1 050 000 лева.  Средствата са предоставени от Механизма за възстановяване и устойчивост (МВУ)...

публикувано на 03.07.24 в 17:26
Делян Пеевски в НС - 3 юли 2024г.

Пеевски: Видяхме, че ДПС има 30 евроатлантически депутати. И те ще бъдат депутати

Вървим към избори, заяви Делян Пеевски, един от председателите на ДПС, веднага след гласуването за кандидата за министър-председател, предложен от ГЕРБ-СДС, в пленарната зала: Народното събрание не избра Росен Желязков за министър-председател "България пропусна уникалния шанс да има евроатлантическо правителство... Вторият мандат не може да се..

публикувано на 03.07.24 в 17:15

Президентът Румен Радев: Политическата криза продължава

Президентът Румен Радев обяви, че политическата криза продължава и нейното решаване изисква не само загърбване на личните и партийните интереси, но изисква и адекватност. "Това, което видяхме днес в парламентарния дебат, е, че някак си личните нападки доминираха над политическите тези. Фокусът беше насочен повече върху миналото, отколкото върху..

публикувано на 03.07.24 в 16:58