Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтът на бул. "Беломорски" започва през септември

Инж. Ивана Калчева и областният управител Ресми Мурад
Снимка: Пресцентър Областен управител

Ясен е строителят, който ще изпълни основния ремонт на бул. "Беломорски" в Кърджали.

Решението за избор на изпълнител на ремонта на бул. „Беломорски“ вече е влязло в сила. Предстои сключване на договор и планиране на начало на строителните работи, обяви областният управител Ресми Мурад след среща с директора на Областно пътно управление инж. Ивана Калчева. По думите му ремонтът на най-натоварената пътна артерия в областния град се очаква да започне през септември, когато приключва интензивният туристически сезон.

По график строителството трябва да се вмести в рамките на 600 календарни дни.

Предвидена е рехабилитация на пътната настилка, смяна на бордюрите, основен ремонт на канализационните и отводнителните шахти и подмяна на 15 000 кв. м тротоари.

Мурад и инж. Калчева обсъдиха и необходимостта от укрепване на две свлачища – при джебелското село Рогозче и на пътя за Пловдив - на разклона за селата Лясково и Даскалово в община Черноочене. За първото ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител на инженеринг. За второто са постъпили две проектни предложения, като предстои АПИ да избере по-добрата концепция. Възложено е и проектиране на стария път за Маказа през Подкова.

По време на срещата стана ясно, че е започнала рехабилитацията на 8,5 километра от пътя Кърджали-Ардино, които ще бъдат преасфалтирани. Инж. Калчева запозна областния управител и с предстоящите текущи ремонти на пътищата за селата Сполука,  Нановица и този, през село Рани лист.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП.  Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са осигурени след одобрено от министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов преразпределение на..

публикувано на 23.07.24 в 13:38

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН. Продължава борбата на гръцките пожарникари с огъня на българо-гръцката граница. Пожарът все още не е..

публикувано на 23.07.24 в 11:27
бул.

Движението по бул. "Беломорски" е затруднено заради рамонт

Заради ремонт, част от пътя по бул. "Беломорски" в Кърджали се отклонява и стеснява с конуси.  На място, за да регулират движението са служители на Пътна полиция.  Ремонтираната отсечка е до светофара на Областното пътно управление.  Рехабилитацията на пътя е заради ремонт на ВиК тръба преди дни.

публикувано на 23.07.24 в 11:18

Проектът за обходния път на Кърджали зацикли

Заради лоша оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) идейният проект за обходния път на град Кърджали зацикли . Това съобщи областният управител на Кърджали Ресми Мурад. Причината за лошата оценка, Мурад посочи, че проектът за обходния път предвижда преминаването през територията на две фирми - Горубсо и Хвостохранилището:  "Самият проект е..

публикувано на 23.07.24 в 10:49

В Кърджали случаите на варицела намаляват, увеличават се ентероколитите

Епидемичната обстановка за периода 15-21 юли в област Кърджали по данни на РЗИ Кърджали показва, че случаите на варицела намаляват драстично до само два. Чревните инфекции обаче се увеличават, като регистрираните случаи на ентероколити са 22. Установените остри заразни заболявания са още 2 случая с туберкулоза, 1 случай на коклюш, 1 случай на коронавирус..

публикувано на 23.07.24 в 09:07

Започва кампания в помощ на пострадалите от пожара в село Воден

"Кампанията започва от 25 юли и ще продължи до 30 август. Ще можем в момента, в който на хората им е необходимо, да им занесем продуктите. Ще трябва да осигурим специален транспорт." Това обясни Митка Георгиева, председател на УС на Сдружение "Усмивка" в Бургас за кампанията "Протегни ръка, за да помогнеш на пострадалите от пожара в село Воден"...

публикувано на 23.07.24 в 08:28

Жълт код за интензивни валежи с гръмотевични бури

Жълт код за интензивни валежи е издаден за днес от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за 21 области в страната, сред които Кърджали, Хасково и Смолян. Очакваните количества на валежите е от 25 до 40 л/м2 с гръмотевични бури и градушки.  Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купеста и..

публикувано на 23.07.24 в 08:00