Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече облаци и по-малко слънце

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня още малко ще се понижи, сочи прогнозата за времето за 7 май. 

През нощта ще бъде ясно, над Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър, предимно от юг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°. Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В следобедните часове, главно над планинските райони 

ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. 

Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Дневните температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 24° и 29°, в София 24-25°. 

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°. 

Източните Родопи

Кърджали - облачно - 9-25

Хасково - разкасъна облачност - 9-27

Смолян - Разкъсана облачност - 6-20

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отмениха бедственото положение, обявено заради скакалците в Чернооченско

Отменено е бедственото положение в Чернооченско, което беше обявено на част от територията на общината след обявен от Министъра на земеделието и храните каламитет - масова поява на марокански скакалци.  Засегнати бяха хиляди декари основно пасища и ливади.  Общината беше с най-голяма площ, засегната от вредителите и първа обяви „война“ на..

публикувано на 27.05.24 в 20:40
Всички близо 55 хил. четвъртокласници у нас се явяват днес на национално външно оценяване по български език и литература.

968 четвъртокласници се явиха на национално външно оценяване по български език в област Кърджали

968 четвъртокласници в област Кърджали се явиха на националното външно оценяване по български език и литература. До изпита са допуснати 1020 ученици, но 52-ма от тях не са се явили. Тестът се е провел в 55 училища в областта. Това съобщи за Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. "Изпитът протече..

публикувано на 27.05.24 в 17:40

Само две общини - Крумовград и Ардино, не са засегнати от марокански скакалци

Приключи третирането от въздуха на засегнатите от марокански скакалци площи в общините Черноочене и Кърджали, които са общо около 14 хиляди декара. До края на седмицата по график ще продължи пръскането и в останалите общини от областта. Засегнати са предимно пасища и ливади, общата площ е 20 хиляди декара. Само в две общини - Ардино и Крумовград не се..

публикувано на 27.05.24 в 17:24

Отличие за проявен висок професионализъм за медици от Кърджали

Екип от спешни медици от Мултипрофилно спешно отделение на МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски” АД получиха награда за проявен висок професионализъм с бързи и адекватни действия, при пациенти с животозастрашаващо състояние - това са Д-р Лейла Сали -Мехмед-лекар ординатор спешна медицина и медицинските специалисти Тезджан Мехмед,..

публикувано на 27.05.24 в 17:13
производител

Ниските субсидии оскъпяват продукцията, твърди Бойко Синапов

По-ниските субсидии, които получават българските земеделци и фермери в сравнение с колегите си от другите европейски страни, са една от причините за оскъпяване на родната продукция, твърди Бойко Синапов, председател на "Обединени български животновъди". "Примерно, не може едно говедо в Гърция да получава 200 евро примерно, а в България 200 лв. Няма как..

публикувано на 27.05.24 в 13:02

Борбата срещу мароканските скакалци продължава в общините Кърджали и Джебел

Продължава пръскането със селскостопанска авиация срещу марокански скакалци в област Кърджали.  Днес се третират площи в общините Джебел и Кърджали.  На територията на община Джебел хеликоптери ще пръскат в село Купците, а в община Кърджали в селата: Севдалина, Скална глава, Зайчино, Багра, Охлювец, Божак, Голяма бара, Чилик, Невестино. Площите в..

публикувано на 27.05.24 в 11:52

Четвъртокласниците се явявят на национално външно оценяване по БЕЛ

Около 55 хиляди четвъртокласници се явяват на национално външно оценяване по български език и литература днес. Изпитът ще започне в 10 часа и ще продължи 60 минути, а за учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата се провежда в близо 1400 училища в страната. Тестът по български език съдържа 21 задачи,..

публикувано на 27.05.24 в 09:15