Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно в Кърджали днес, минимални температури 11 градуса

Снимка: БГНЕС

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на отделни места, а около и след обяд в много райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На места валежите ще са значителни по количество, има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да прониква хладен въздух. Максималните температури ще бъдат предимно между 20° и 25.

За Кърджали очакваме значителна облачност с  дъжд и температури от 11 до 24 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Йовковци поставиха началото на Фестивал на народното творчество

Началото на Фестивал на народното творчество поставиха в Средно училище „Йордан Йовкав“ в Кърджали. Третокласници от школото свириха на гайда, пяха и танцуваха народни песни и танци, разказаха за занаяти от стари времена пред съучениците си. Шарени гайди, писани, гиздави моми и левенти, родопски песни и танци завладяха училище „Йордан..

публикувано на 29.05.24 в 17:01
Ендер Кючукали, автор на пиесата

Десетокласници от Езиковата творят в иновативната си седмица

Десетокласникът Ендер Кючукали написа специална пиеса, с която ще се представи класът му 10 „г“ в иновативната седмица на Езиковата гимназия „Христо Ботев“. Тази година надпреварата на ботевци в творческата им седмица е под надслов: „Времена и светове“. „Всяка година, нашият клас, представяме нещо ново и различно. Тази година представяме пиеса..

публикувано на 29.05.24 в 15:23

Демонстрация на машинно гласуване се провежда в Кърджали

Демонстрация на гласуване с машина се провежда в центъра на Кърджали,  пред Паметника на Васил Левски.  Проявата ще продължи до 31 май. Галина Марева от РИК Кърджали каза, че в ажен момент при гласуването с машина е дали ще гласуваме за двата вида избори или само за един. Това е основното нещо върху което наблягат обучителите при демонстрациите на..

публикувано на 29.05.24 в 14:30

Община Кърджали закупи нова метачна машина

Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, от днес вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част - в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация. Тя е една от общо четирите машини, които Община Кърджали закупи за нуждите на общинското..

публикувано на 29.05.24 в 12:54

Ученици от Езиковата гимназия в Кърджали подготвиха брошури за паметниците в града

В рамките на иновативната седмица на тема „Светове и времена", ученици от 10 „в" клас на ЕГ „ Христо Ботев" в Кърджали проведоха изследване под надслов „Пътуване през времена и светове". Своето пътешествие назад във времето те направиха чрез проучване историята на паметниците в града. Интервютата им с кърджалийци показаха, че макар хората да преминават..

публикувано на 29.05.24 в 12:28

Стартира ремонтът на 16 улици в квaртал „Възрожденци“

Стартираха ремонтните дейности на три различни локации в  най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци“. От днес започнаха текущи ремонти на паркинга пред бл. 2, на ул. „Добри Чинтулов“ /до хипермаркет БИЛЛА, в района на бл. 56/ и на ул. „Ангел Кънчев“ /основния път, водещ към Пасарелката/. Предстои основен ремонт на 3 улици в квартала -..

публикувано на 29.05.24 в 11:42

Пъстър празник за Деня на детето подготвят в Момчилград

Пъстър празник с много забавления и приятни изненади за всички малчугани ще се проведе в Момчилград по случай 1 юни – Международния ден на детето.  Събитието се организира от община Момчилград съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Центъра за обществена подкрепа. На 31 май (петък) от..

публикувано на 29.05.24 в 10:57