Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джевдет Чакъров след срещата с Доган: ДПС трябва да се върне към нормалното

Джевдет Чакъров
Снимка: БГНЕС

ДПС трябва да се върне към нормалното, от една година колективните органи на партията не работят, заяви председателят на Движението Джевдет Чакъров след срещата с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

В следващите дни се очаква официална позиция на Доган с решения, взети след днешната среща в "Росенец" с изключения от парламентарната група на Движението Рамадан Аталай, председателя на партията Джевдет Чакъров и останалите 16 депутати, които гласуваха против проектокабинета на ГЕРБ- СДС.

Пред репортери Чакъров обяви, че трябва да се положат всички усилия да се състави правителство и предсрочните избори не са добър ход.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Представят ретро автомобили в рамките на "Момчилград винаги в сърцето ми"

Трети парад на ретро автомобили ще събере в градския парк "Нури Адалъ" любители на старите коли по време на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".  Събитието ще се проведе в последната седмица на месец юли за 15-та поредна година. Организатори на ретро парада са община Момчилград, местният автомобилен ретро клуб и..

публикувано на 06.07.24 в 16:50
Декаризация

Ръст в изследванията за лаймска болест отчитат специалистите

Всеки десети кръвен тест за лаймска болест е с положителен резултат. Това показват данните от изследвалите се за лаймска болест пациенти през месеците април, май и юни т. г. в една от големите лаборатории в София и в страната.  Направените кръвни тестове в този период са 3451 като при 343 от тях резултатът е положителен. За същия период на миналата..

публикувано на 06.07.24 в 16:32
Диян Стаматов

Има "глад" за учители по математика и физика, алармират школски директори

За недостиг на  учители по математика и физика алармират директори на училища. Тенденцията е от последните 3-4 години, а освен учители по математика и физика, липсват преподаватели и по химия и биология. Диян Стаматов - директор на 119 Средно училище в София, и председател на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета на България заяви,..

публикувано на 06.07.24 в 16:02

Започна "Загражден филм фест"

Девет десетилетия ще чества Народно читалище "Христо Ботев" в село Загражден, в неделя, 7 юли, с богата културна програма, съобщи секретарят Сийка Хошева. Тя припомни, че киносалонът с доброволни дарения от срудства и труд беше възстановен киносалона. Тогава стартира и "Загражден филм фест". Тази година конофестивалът беше открит в петък и ще..

публикувано на 06.07.24 в 15:56

Откриват Фестивала на родопската кухня в Баните

Откриват  второто издание на Фестивала на родопската кухня в село Баните в събота от 18 часа. С него официално ще бъде открит летния сезон в общината.  В тазгодишната програма участие ще вземат самодейните състави от 5 общини - Баните, Лъки, Чепеларе, Ардино и Джебел, съобщи кметът Павлин Белчев. „Тази година празника сме синхронизирали с..

публикувано на 06.07.24 в 14:18

БДЗП регистрира първото успешно размножаване в дивата природа на египетски лешояд

Българско дружество за защита на птиците регистрира първото успешно размножаване в дивата природа на египетски лешояд. Това е вторият подобен случай в Европа и се смята за успех при възстановяването на най-застрашения вид на Балканския полуостров. Двойката се състои от Изи - женска, освободена през 2020 година, и Лъки - див мъжки, маркиран с GPS..

публикувано на 06.07.24 в 14:12
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай също на срещата с Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган събра част от актива на партията в резиденцията си в парк "Росенец". В срещата ще участват 17-те депутати от ДПС, които спазиха разпореждането на Доган да гласуват против кабинета "Желязков".  Преди дни именно тези депутати подписаха отворено писмо, с което изразяват подкрепата си към Доган. Около 11:20 часа в..

публикувано на 06.07.24 в 13:44