Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Снимка: Булфото

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол, който ще се проведе край село Груево от 15 часа. От 17 часа в градския парк "Нури Адалъ" ще бъде открита фотоизложбата на Тенчо Петков "Родопско-морски срещи с природата". Час по-късно пак в парка ще бъде представен щанд "Дивата природа на Източните Родопи" на фондация "По-диви Родопи".
В 18,30 ч. в балканска библиотека "Иляз Ходжа" ще бъде даден старт на турнир по шахмат. Вечерта ще завърши с концерт на една от най-популярните български рок групи Б. Т. Р. Те ще пеят за жителите и гостите на Момчилград" от 20 часа в градския парк "Нури Адалъ".
Във втория ден на международната среща се състои турнир по спортна стрелба. Той ще се проведе на стрелбището край село Прогрес от 8,30 ч. В 15 ч. в кафе "Пилето" ще бъде даден старт на турнир по Окей. За доброто настроение ще се погрижи нашумялата рап група "Скандау", която ще изнесе концерт в градския парк от 20 ч.
В сряда от 14 ч. в кафе "Орхи" ще се проведе турнир по спортен бридж. От 19 ч. в градския парк ще бъде открита изложба на занаятите и изкуствата под надслов "Писмо от Балканите". Проявата се организира от Егейския университет в гр. Измир, Турция.
Традиционната Балканска вечер ще започне от 20 ч., когато музикална програма ще изнесе женски хор към община Зейтинбурну, Турция.
Четвъртият ден от международната среща ще започне с турнир по тенис на маса от 9 ч. в спортната зала "Родопи". От 18 часа ще се проведе вечер, посветена на децата на Момчилград. Неин организатор е пътуващ фестивал "Лятно театро". Най-малките момчилградчани ще могат да се включат в арт работилница "Кукли от фермата", да видят интерактивна изложба "Дигитално мастило", а също и шоу със сапунени балони "Балон като слон". Организаторите обещават още много забавления и игри като фейс арт - рисуване върху лица. От 18,30 часа представители на Егейския университет в гр. Измир, Турция ще представят традиционни занаяти "От традициите към бъдещето". Вечерта ще завърши с музикална програма, която талантливи деца на Момчилград ще изнесат от 20 ч. в градския парк.
В петък програмата включва демонстративна футболна среща на ветераните от "Родопи 1935". Тя ще започне от 19 ч. на стадион "Хасан Семерджи".
От 19,30 ч. в залата на читалище "Нов живот" ще пее световноизвестната джаз изпълнителка Йълдъз Ибрахимова. Заедно с нея на сцената ще излезе композиторът, пианист и аранжор Живко Петров.
В последният ден на международната среща ще се проведе третия Трети парад на ретро автомобили "Момчилград". Стартът му ще бъде даден от 10 ч. в градския парк. Парадът ще завърши с обиколка на класическите автомобили по улиците на Момчилград.
Заключителният концерт, с който ще завърши 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще започне от 20 ч. на стадион "Хасан Семерджи". Първо на сцената ще се качи една от най-обичаните български поп-фолк изпълнителки - Анелия. След нея за жителите и гостите на Момчилград ще пее известният турски певец Челик.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Неделино забранява ползването на питейна вода за непитейни, промишлени и производствени нужди

Заради засушаването и рязкото намаляване на водните ресурси и в община Неделино се въвеждат спешни мерки за предотвратяване опасността от незадоволяване на населението с вода за питейно-битови нужди и неразхищаване на наличния воден ресурс, съобщи за БТА кметът Боян Кехайов. "Високите температури и липсата на валежи са причина да намалее количеството на..

обновено на 11.07.24 в 11:22

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група

Парламентарната група на ДПС изключи 17 народни представители, сред които и председателят на партията Джевдет Чакъров. Решението беше  прочетено пред депутатите в пленарната зала от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Всички от изключените са участвали на срещата при почетния председател на ДПС Ахмед Доган на Росенец през..

публикувано на 11.07.24 в 10:57

Откриха най-голямата археологическа кампания на Перперикон

Най-голямата провеждана досега археологическа кампания на Перперикон беше открита днес, съобщи проф. Николай Овчаров, ръководител на разкопките на обекта. Kампанията, която ще продължи 4 месеца, е под надслов „Ще излязат ли римски статуи и в Свещения скален град на траките?“. През настоящия туристически сезон посетителите на..

публикувано на 11.07.24 в 09:58

Отново жълт код за горещини в цялата страна

За пореден ден Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупредителен жълт код за високи температури. Към тази сутрин издаденият код за горещо време за утре, 12 юли, е оранжев. Днес ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще превали..

публикувано на 11.07.24 в 08:46

Пеевски отговори на Доган с официална позиция: Няма да се откажа

По-малко от два часа след призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и още петима знакови лица от ръководството на Движението за права и свободи, Пеевски отговори с позиция, публикувана на официалния сайт на партията със заглавието: "Делян Пеевски, председател на ДПС:  Няма да се откажа и няма да предам хората,..

публикувано на 10.07.24 в 22:19
Ахмед Доган

Доган поиска оставката на Пеевски и още петима

В призив към всички депесари почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган иска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 6 знакови имена на Движението -  Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на Централното оперативно бюро (ЦОБ), Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид..

публикувано на 10.07.24 в 20:54

В Крумовград наложиха ограничения в ползването на питейна вода

Призив да се ограничи ползването на вода отправи кметът на Крумовград Себихан Мехмед. В съобщение към съгражданите си, градоначалникът уточни, че е забранено да се използва питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тротоари и автомобили. Забраната е наложителна, за да не се стигне до воден режим, какъвто до този момент не..

публикувано на 10.07.24 в 16:04