Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов защити министрите от Реформаторския блок в кабинета

Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов защити министрите от Реформаторския блок в кабинета и заяви, че няма противоречия между него и парламентарната група на ГЕРБ. Чуйте как премиерът коментира новината от София пред българските журналисти, които го посрещнаха в Брюксел преди срещата на върха на ЕС с Турция:

Капитанът в Брюксел - бунт на кораба. Ще отида, щом ме викат, аз съм дисциплиниран. Що се касае до кабинета и министрите, както и управлението на кабинета, го правя аз. Аз никога не съм ги делил хората на кой от коя партия е в управлението. Ако те са добри професионалисти и си изпълняват ангажиментите, нямам повод поради тази причина да ги гоня. И  колегите от ГЕРБ ще кажат, че реформата на министър Москов ще стигне до край и както аз, така и те ще го подкрепят. Министър Ненчев съм сигурен ще потвърди, че всеки ден преди да спре обществена поръчка ми се обажада - казва, консултира се, спираме. Виждате, че по спрените от него обществени поръчки няма коментар

На въпрос дали има раздор между него и Цветан Цветанов, Борисов отговори:

Да съм в раздор с някой означава да съм равен. Иначе и аз играя футбол, и Меси играе футбол, но не казвам, че между мене и него има прилика или разлика. В партията се знае много добре, кой е 1, кой е 2, кой е 4, кой е 5.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цвета Караянчева

ГЕРБ искат Борисов да освободи "хората на Радан Кънев" от властта

В специална декларация парламентарната група на ГЕРБ призовават премиера Бойко Борисов да освободи от всички ръководни постове в държавата "хората на Радан Кънев". Групата поиска да се помисли и за оставките на Петър Москов и Николай Ненчев. Радан..

обновено на 17.03.16 в 18:49