Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идентифицирани са италианците, загинали в Ница

Снимка: БТА

Идентифицирани са шестимата италианци станали жертва на атентата в Ница на 14-и юли. Сред тях има една жена и един студент, а останалите са семейни двойки - едната от Милано, другата от Вогера.

Подобрява се състоянието на двама сериозно ранени, които са настанени в болница.

Премиерът Матео Ренци почете паметта на загиналите по време на посещението си днес във водеща италианска фирма за производство на клапани и месингови компоненти за ВиК.

Тероризмът иска да ни накара да живеем в страх и постоянна тревога. Отговорът на нашата страна е,че трябва да бъдем силни и единни, подчерта Ренци.

Властите на град Бари съдействат на френските си колеги в разследването на случая. Според тях задържаният в Ница тунизиец Шафруд Шокри, който е заподозрян, че е бил част от обкръжението на атентатора Мохамед Булел, преди време е работел в южната област Пулия и съвсем наскоро пак е преминал оттам.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Атентаторът от Ница се е интересувал от джихадистки сайтове преди атаката

Атентаторът от Ница, премазал смъртоносно 84 души и ранил десетки, се е увличал от джихадистка и терористична пропаганда в седмиците преди атаката. Това съобщи на пресконференция прокурорът на Париж Франсоа Моленс , който направи равносметка на хода на..

публикувано на 18.07.16 в 19:24
Манюел Валс на възпоменанието в Ница

Премиерът на Франция беше освиркан на възпоменанието за жертвите в Ница

Точно в 12 цяла Франция притихна в мълчание в памет на жертвите на безумната атака в Ница. В Париж общественият транспорт спря за минута, магазините и улиците потънаха в тишина. По отрупаната с цветя, свещи и послания крайбрежна алея в Ница, мястото на..

обновено на 18.07.16 в 17:19