Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берлин: Турция не е готова да се присъедини към ЕС

Щефен Зайберт
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция не е готова в момента да се присъедини към Европейския съюз, каза говорителят на германския канцлер, след като на предизборния диспут снощи Ангела Меркел заяви, че Анкара не би трябвало да стане държава-членка.

Думите на канцлера говорят сами за себе си, посочи говорителят й Щефен Зайберт. Всъщност преговорите в момента са замрели, допълни той и добави, че европейските лидери ще разгледат отново въпроса, когато проведат среща през октомври.

Ангела Меркел трябваше да затвърди реториката си спрямо Анкара, защото основният ѝ опонент Мартин Шулц обяви, че ще спре присъединяването на Турция към Европейския съюз, ако бъде избран за канцлер, припомня Ройтерс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЕК: Действията на турските власти правят невъзможно присъединяване на Турция към ЕС

Действията на турските власти правят невъзможно присъединяване на Турция към ЕС, е заявената днес позиция на Европейската комисия, след като германският канцлер Ангела Меркел призова за прекратяване на преговорите за присъединяване на Анкара към ЕС,..

обновено на 04.09.17 в 15:07

Отношенията между Германия и Турция се влошиха след ареста на още двама германски граждани

Още двама германски граждани са били арестувани в Турция, съобщи външното министерство в Берлин. Арестът е извършен в четвъртък и все още няма информация какво е обвинението срещу тях. Според дипломати обаче отново става дума за политически акт. Германия..

публикувано на 01.09.17 в 16:42

Йотингер: Държавите членки на ЕС трябва да заделят повече за мигрантското споразумение с Турция

Европейският комисар за бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер заяви, че страните от Европейския съюз трябва да заделят повече пари от националните си бюджети, за да се изпълнят задълженията по мигрантското споразумение между блока и Турция...

публикувано на 26.08.17 в 15:01