Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС избра архитект Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост"

Снимка: Божидар Янев, БНР

От 4 юни до завръщане на титуляра кмет на Район "Младост" ще бъде архитект Румен Русев, реши Столичният общински съвет. СОС избра архитект Русев за временно изпълняващ длъжността районен кмет с 32 гласа. Дебатите за избора на Русев продължиха два часа.

Председателят на Общинския съвет Елен Герджиков настоява да бъде спазена волята на арестуваната Десислава Иванчева и да бъде назначен бившият PR на района Петър Кърджилов, когото от ареста тя посочи за заместник-кмет. Според дългогодишни служители на администрацията в "Младост", които присъстваха на заседанието на градския парламент, Кърджилов няма необходимата компетентност. В декларация те настояха постът да бъде поет от архитект Русев. Пред БНР се мотивираха с факта, че до този момент администрацията на "Младост" се е управлявала от некомпетентни хора, а с назначаването на Русев ще се сложи ред в работата.

 

Само част от общинските съветници от ГЕРБ подкрепиха избора на Румен Русев. Според председателя на групата на БСП Калоян Паргов, работата на районната администрация ще се нормализира. Паргов подчерта, че подкрепят експертното начало. От БСП са категорични, че длъжността трябва да поеме компетентен човек, какъвто според тях е Русев.

Архитект Румен Русев заяви, че ще придвижи забавените преписки, които по думите му са 600 - толкова, колкото и когато длъжността бе поета от Владимир Клисуров. Според Русев, работата на администрацията в момента представлявала пълен хаос. 

Още детайли по темата - в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Иванчева и Петрова на влизане в залата на съда

САС отложи за следващия вторник делото на Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Специализираният апелативен съд днес трябваше да реши ще бъдат ли отстранени от длъжност задържаните за подкуп – кметицата на "Младост" и нейната заместничка. Десислава Иванчева и Биляна Петрова обаче поискаха време да четат материалите по..

обновено на 31.05.18 в 14:56