Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На Коледа с любов

За четвърта поредна година Българската национална телевизия и Българското национално радио ще поднесат на публиката в зала „България“ и на зрителите на БНТ 2 музикален подарък, наречен „На Коледа с любов“

Превърналото се в традиция Коледно матине, тази година ще бъде по-различно от класическия симфоничен концерт. В програмата са включени коледни песни, откъси от обичани мюзикъли и творби на български композитори. 

В денят на Рождество Христово, ще прозвучат традиционните песни  – “Joy to the world”, “Adeste fideles” и “Hark the Herald Angels sing” с гласовете на детския хор на БНР с диригент Венеция Караманова и симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Найден Тодоров. Популярни мелодии от мюзикълът  „Моята прекрасна лейди“ на Фредерик Лоу и изпълненията на солистите  Еделина Кънева,  Орлин Горанов и Орлин Павлов, ще се грижат за празничното настроение. Ще чуете „Сняг Вали“ на Джей Ливингстън и Рей Евънс и арията на Йосиф от „Йосиф и неговата вълшебна пъстра дреха“ на Андрю Лойд Уебър в изпълнение на Орлин Павлов, „Направи сам своя Коледа“ на Рей Евънс в изпълнение на Еделина Кънева и още солови изпълнения, представени от Орлин Горанов. Освен това, солистите Еделина Кънева, Орлин Горанов и Орлин Павлов ще пеят заедно на сцената на зала „България“ специално за концерта. Публиката също ще има възможността да се включи в изпълненията и да пее любимите си песни „На Коледа с любов“.Гледайте Коледното матине "На Коледа с любов" - от 11:00 часа в зала "България" или на живо в ефира на БНТ 2!

Билети на касите на "Кантус фирмус" в зала "България", Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" № 4) и в мрежата на ticketsbg.com.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подбор за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР със солист-оркестрант, заместник-водач на група тромпети

Българското национално радио набира кандидати за участие в подбор за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР, със солист-оркестрант, заместник-водач на група тромпети на непълно работно време - 4 часа. Изискване към кандидатите: ·   образование - висше или средно музикално; ·   умение за работа в екип; ·..

публикувано на 04.11.19 в 14:02

Подбор за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР със солист-оркестранти втори цигулки

Българското национално радио набира кандидати за участие в подбор за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР, Втори цигулки с двама солист-оркестранти. Изискване към кандидатите: ·   образование – висше или средно музикално; ·   умение за работа в екип; ·   комуникативност. Начинът на провеждане..

публикувано на 06.08.18 в 14:42
cello виолончело 610

График за явяване на кандидатите за конкурсен изпит за солист-оркестрант в група виолончели и група валдхорни

ГРАФИК За явяване на кандидатите на конкурсен изпит за попълване на състава на СО на БНР със солист-оркестрант в групата на виолончелите, който ще се проведе на 30.04.2018 г. в първо студио на БНР: 1. Мария Станимирова Василева  10.00-10.20 ч. 2. Стилияна Богомилова Попова  10.20-10.40 ч. 3. Таньо Владимиров Кондарев  10.40-11.00 ч...

публикувано на 28.04.18 в 10:06

Конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР със солист-оркестрант в група валдхорни

Българското национално радио обявява конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър със солист-оркестрант в групата на валдхорните. Конкурсът ще се проведе на 30 април 2018 г. от 12 часа в Първо студио на Радиото. Изискване за заемане на длъжността – средно или висше музикално образование. Необходимите документи: молба и..

публикувано на 26.03.18 в 14:54
cello виолончело 610

Конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР с концертмайстор по заместване в група виолончели

Българското национално радио обявява конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър с концертмайстор по заместване, до завръщане на титуляра,  в групата на виолончелите . Конкурсът ще се проведе на 30 април 2018 г. от 10 часа в Първо студио на Радиото. Изискване за заемане на длъжността висше музикално образование. Необходимите..

публикувано на 26.03.18 в 14:52