Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

БГ Коледа помага на две клиники в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива "Българската Коледа", получиха Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Новата техника..

публикувано на 13.12.18 в 14:16

Вече 10 години Росен от село Маслиново получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства

13-годишният Росен Радев от хасковското село Маслиново е болен от нефротичен синдром. Заболяването е тежко с много усложнения. Така момчето живее 11 години. Вече 10 години Росен получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства. Разказ на..

публикувано на 13.12.18 в 12:13

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави, защото съдбата им е отредила да се родят преждевременно със страшната за всеки родител диагноза Детска церебрална парализа. Теодора и Стилян са близнаци на 14-години. Посещават училище и..

публикувано на 13.12.18 в 11:07

6-годишно глухонямо момче проговори и започна да чува благодарение на „Българската Коледа“

Месут Алиев е от с.Стефан Караджа, община Вълчи дол. Родителите му нямат възможност да платят лечението му на стойност 32 хил. лв. за поставяне на имплант и слухов апарат. Със съдействието на общинския център и на проф.д-р Попова в Университетската..

публикувано на 13.12.18 в 10:05
Малкият Никола

БГ Коледа помага на малкия Ники в борбата с церебралната парализа

Никола е на 6 години и страда от детска церебрална парализа. Живее в пловдивския квартал „Коматево“ с майка си Саша, която се грижи за него сама: Прекрасно момче с детска церебрална парализа. Той ходи на масова детска градина. След много..

публикувано на 10.12.18 в 16:33
Президентът Румен Радев се срещна с деца, подпомогнати от

Президентът се срещна с деца, подпомогнати от "Българската Коледа"

"Най-красивото нещо в Коледата, това са вашите детски усмивки. Те ни показват, че трябва да бъдем добри". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към децата, подпомогнати от инициативата "Българската Коледа". В продължение на няколко часа децата..

публикувано на 07.12.18 в 13:21

БГ Коледа дойде в отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив"

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив“ получи от „Българската Коледа“ утразвуков апарат за диагностика в детска възраст и неонатология.  Директорът на лечебното заведение доктор Аргир Аргиров подчерта, че той е жизнено..

публикувано на 06.12.18 в 16:07

Инкубатор за интензивни грижи и транспортен респиратор е получила болницата във Варна от "Българската Коледа"

През отиващата си година детската клиника в УМБАЛ "Света Марина" във Варна е получила от БГ Коледа инкубатор за интензивни грижи,изключително важен за отглеждането на новородени деца с проблеми и транспортен респиратор. Д-р Виолета Йотова, ръководител..

обновено на 06.12.18 в 12:51

Модерна апаратура за диагностика за Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора

Модерна апаратура за диагностика на стойност близо 72 хиляди лева получи от кампанията „Българската Коледа“ Домът за медико-социални грижи за деца в Стара Загора. Дарението ще помогне за лечението и изследванията на децата на място и ще им спести..

публикувано на 05.12.18 в 15:55

Малки пациенти в болницата в Стара Загора се лекуват с нова апаратура от "Българската Коледа"

Високотехнологична апаратура за над половин милион лева е получила Университетската болница в Стара Загора благодарение на ,,Българската Коледа. Съвременната техника за диагностика на бебета и деца щади максимално най-малките пациенти. Това е..

публикувано на 04.12.18 в 16:10

УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен получи апарат от Българската Коледа

Клиниката по неоантология в Университетската болница „Д-р Георги Странски” в град Плевен получи поредното дарение от Българската Коледа. Специалистите вече разполагат с апарат за контролирана церебрална хипотермия, който е от изключителна..

публикувано на 03.12.18 в 14:48

Апаратура от "Българската Коледа" помага на деца с двигателни проблеми

Миналогодишното издание на "Българската Коледа" целеше да осигури съвременна апаратура за болниците, с която да се помогне в лечението на деца с двигателни проблеми. Едно от лечебните заведения, които получиха такава техника, е Университетската болница..

публикувано на 03.12.18 в 11:45

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание

Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на 15-ото издание на благотворителната кампания, съобщиха от прессекретариата на президента. Инициативата на държавния глава в подкрепа на спасения детски живот продължава. Към момента са..

обновено на 26.12.17 в 11:05

За 14 години "Българската Коледа" е помогнала на над 3800 деца

"В подкрепа на спасения детски живот" продължава набирането на средства в кампанията "Българската Коледа". Снощи в Народния театър "Иван Вазов" се състоя традиционният благотворителен спектакъл под патронажа на президента на Република България...

обновено на 26.12.17 в 10:29

Михаела, страдаща от рядко метаболитно заболяване, се нуждае от помощта на „Българската Коледа“

Заболяването на Михаела е открито още преди 4 години, разказва бащата Калин Везиев : Трябваше време за диагностициране. Направиха редица изследвания и се откри, че това е метаболитно заболяване на обмяната на веществата в организма. За тези..

публикувано на 26.12.17 в 09:46

Семейството на 9-годишния Кристо Танев разчита на "Българската Коледа" за терапии в барокамера

Кристо Танев от Пловдив е на 9 години и е с диагноза "аутизъм". Състоянието му не позволява да ходи на училище. За него,  в дома им,  се грижат майка му Ирина Ирибозова и възрастните ѝ родители. Сред малкото варианти за социализацията на момчето  са..

публикувано на 25.12.17 в 18:59

Малкият Никола разчита на "Българската Коледа" за средства, за да си набави недостигащия му хормон на растежа

6-годишният Никола Велчев от Варна страда от недостиг на хормона на растежа и изостава в ръста си. Вече втора година семейството на Ники получава помощ за лекарства и терапия от Българската Коледа.  Майката Севда Велчева сподели, че семейството..

публикувано на 22.12.17 в 16:23

„Българската Коледа" помага на 5-годишния Димитър Атанасов

„Българската Коледа" помага на Димитър Атанасов от София. Детето е с диагноза аутизъм и с пари от благотворителната инициатива посещава психолог и логопед. 5-годишният Димитър е първо дете в семейството на Ирина Печева: На година и..

публикувано на 22.12.17 в 10:36

Три модерни апарата за рискови бебета е получила Клиниката по неонатология в Майчин дом тази година

Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от кампанията се подпомагат индивидуални терапии на деца със здравни проблеми /и за такива случаи вече разказахме/, но част от събраните дарения отиват и за нова медицинска апаратура...

обновено на 21.12.17 в 15:49