"Кармина Бурана" открива ОPERA OPEN на 17 юни на Античния театър

ОPERA OPEN ще се проведе от 17 юни до 20 юли на Античния театър в Пловдив. Началото ще бъде поставено с премиерата на "Кармина Бурана".  Програмата е 31-во издание на традиционните Вердиеви вечери, които през 2014 ще бъдат обновени с изключително силно международно певческо присъствие и с включване на жанрови програми с произведения на композитори като Вагнер, Шопен и Гершуин. 

В OPERA OPEN: Вердиеви вечери – продължението са включени премиерните спектакли на "Кармина Бурана", "Травиата", "Дон Карлос" и "Аида". Концерти ще отбележат 100-годишнината от рождението на Борис Христов и 200-годшинината на Рихард Вагнер. OPERA OPEN на Античния театър ще посрещне световния бас Паата Бурчуладзе, солистката на Вагнеровия оперен фестивал Елизабет Стрид, китайското сопрано Хуи Хе директно от Арена ди Верона  и българските изпълнители със световна кариера – Владимир Стоянов и Камен Чанев.

Лятната програма на Държавната опера - Пловдив се провежда с подкрепата на Община Пловдив и на Министерство на културата. Съорганизатори са Националната опера и балет - София, Държавната опера – Стара Загора и Държавния музикален и балетен център – София.

С музикалния директор на Пловдивската опера Диан Чобанов, който ще дирижира "Кармина Бурана", разговаря Галя Митева. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БГ Коледа помага на две клиники в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива "Българската Коледа", получиха Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Новата техника вече помага на малките пациенти от двете уникални за страната отделения. Три от апаратите са за..

публикувано на 13.12.18 в 14:16

БГ Коледа дава отново надежда на Иван и семейството му

17-годишният Иван Василев Пеев от Пловдив страда от детска церебрална парализа. Той не може да говори, но пък пише на лаптопа си и чрез машината изразява своите мисли, емоции и желания, разказва баща му Васил. Заболяването му е по рождение, диагностициран е с тежката болест 6 месеца след раждането си. Има квадри пареза, което означава,..

публикувано на 13.12.18 в 11:17
Малкият Никола

БГ Коледа помага на малкия Ники в борбата с церебралната парализа

Никола е на 6 години и страда от детска церебрална парализа. Живее в пловдивския квартал „Коматево“ с майка си Саша, която се грижи за него сама: Прекрасно момче с детска церебрална парализа. Той ходи на масова детска градина. След много откази най – накрая се преборихме и с това. Никола е в рингова инвалидна количка, движи ръце, пише,..

публикувано на 10.12.18 в 16:33

БГ Коледа дойде в отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив"

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив“ получи от „Българската Коледа“ утразвуков апарат за диагностика в детска възраст и неонатология.  Директорът на лечебното заведение доктор Аргир Аргиров подчерта, че той е жизнено необходим за работата на Отделението по неонатология, тъй като с него се проследява състоянието на деца,..

публикувано на 06.12.18 в 16:07

Книжарница „Надежда“ дарява надежда

Представяме добрия пример, който дава работа на хора от уязвими групи на пазара на труда, включително и на такива с интелектуални и физически затруднения. Книжарница с мисия отвори врати по социален проект на сдруженията „Паралелен свят“ и „Да полетим заедно“. В нея вече работят младежи с увреждания, други пък са ангажирани в социално..

публикувано на 19.11.18 в 13:18

Новите находки от Перперикон разказват истории от 13 - 14 век

Днес пред журналисти ще бъдат представени най-новите находки от разкопките на Перперикон от екипа на проф. Николай Овчаров. Изминаха  19 години от проучването на гигантския скален град с неговата 7-8-хилядигодишна история. Три месеца вече текат разкопките на южната част на Перперикон, където преди 3 години излезе най-голямата раннохристиянска..

публикувано на 17.08.18 в 09:57

Седем ансамбъла на Седемте рилски езера на 2200 метра

Най-голямото планинско хоро ще се състои тази събота на Седемте рилски езера. За това събитие, което включва и други инициативи, разказва един от организаторите Славейко Стайков. Идеята е на арх. Пламен Мирянов от фондация "Нашият дом е България". В планинското хоро ще се включат ансамбли от седемте етнографски области на България и всички, които..

публикувано на 09.08.18 в 10:08