Пламен Панев: Все по-малко свободни сме

Цената на свободата вече е огромна. Все по-малко свободни сме, защото сме заробени от политика и технологии.

Това заяви в интервю за Радио Пловдив Пламен Панев, директор на Разградския театър и режисьор на постановката "Методът на Грьонхолм", която гостува в Пловдив на 10 януари. 

През 60-те години можехме да вземем една раница и да обиколим Индия. Без да се страхуваме, че ще ни се случи нещо лошо. Сега всеки знае къде се намираме. Вече не сме анонимни. Разбира се, това е само външната форма на свободата. Вътре човек може да бъде свободен. Но това са малки лъжи... Като например да ядеш таратор с краставици и вода, защото нямаш мляко, коментира Пламен Панев.

Според него проблемите на България вече изглеждат смешни в очите на Европа. Той припомни и последните иронични заглавия в чуждия печат за политическата действителност у нас. Статиите вече започват да стават сатирични, абсурдни и смешни. Изглежда нашият проблем, да не можем да се отлепим от 91-ва година, е смешен и жалък. На фона на огромните проблеми, които има Европа, изгубила своята идентичност, допълни още Пламен Панев.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БГ Коледа помага на две клиники в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива "Българската Коледа", получиха Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Новата техника вече помага на малките пациенти от двете уникални за страната отделения. Три от апаратите са за..

публикувано на 13.12.18 в 14:16

БГ Коледа дава отново надежда на Иван и семейството му

17-годишният Иван Василев Пеев от Пловдив страда от детска церебрална парализа. Той не може да говори, но пък пише на лаптопа си и чрез машината изразява своите мисли, емоции и желания, разказва баща му Васил. Заболяването му е по рождение, диагностициран е с тежката болест 6 месеца след раждането си. Има квадри пареза, което означава,..

публикувано на 13.12.18 в 11:17
Малкият Никола

БГ Коледа помага на малкия Ники в борбата с церебралната парализа

Никола е на 6 години и страда от детска церебрална парализа. Живее в пловдивския квартал „Коматево“ с майка си Саша, която се грижи за него сама: Прекрасно момче с детска церебрална парализа. Той ходи на масова детска градина. След много откази най – накрая се преборихме и с това. Никола е в рингова инвалидна количка, движи ръце, пише,..

публикувано на 10.12.18 в 16:33

БГ Коледа дойде в отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив"

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив“ получи от „Българската Коледа“ утразвуков апарат за диагностика в детска възраст и неонатология.  Директорът на лечебното заведение доктор Аргир Аргиров подчерта, че той е жизнено необходим за работата на Отделението по неонатология, тъй като с него се проследява състоянието на деца,..

публикувано на 06.12.18 в 16:07

Книжарница „Надежда“ дарява надежда

Представяме добрия пример, който дава работа на хора от уязвими групи на пазара на труда, включително и на такива с интелектуални и физически затруднения. Книжарница с мисия отвори врати по социален проект на сдруженията „Паралелен свят“ и „Да полетим заедно“. В нея вече работят младежи с увреждания, други пък са ангажирани в социално..

публикувано на 19.11.18 в 13:18

Новите находки от Перперикон разказват истории от 13 - 14 век

Днес пред журналисти ще бъдат представени най-новите находки от разкопките на Перперикон от екипа на проф. Николай Овчаров. Изминаха  19 години от проучването на гигантския скален град с неговата 7-8-хилядигодишна история. Три месеца вече текат разкопките на южната част на Перперикон, където преди 3 години излезе най-голямата раннохристиянска..

публикувано на 17.08.18 в 09:57

Седем ансамбъла на Седемте рилски езера на 2200 метра

Най-голямото планинско хоро ще се състои тази събота на Седемте рилски езера. За това събитие, което включва и други инициативи, разказва един от организаторите Славейко Стайков. Идеята е на арх. Пламен Мирянов от фондация "Нашият дом е България". В планинското хоро ще се включат ансамбли от седемте етнографски области на България и всички, които..

публикувано на 09.08.18 в 10:08