Тонрежисьор представя дебютния си рап албум

Синеокият тонрежисьор  и рап изпълнител Георги Киров,  популярен като D-ZastA , записа чисто нов албум. За него са валидни  сърцатите текстове на български език, без цинични  и евтини рими. Композициите му, този път четиринайсет на брой,  преливат от по-лиричното,  по-клубно звучене към такива с градация в  смисъла и  по-твърд саунд, обединени в подходяща комбинация. Изпълнителят отбелязва, че  ги е подредил след като си  е представил как ще изглеждат финалните надписи на гърба на диска.

D-ZastA определя заглавието на проекта „Пробивен“  като мотивиращо, защото му отива на един дебютен албум да тръгне с такова послание. Категоричен е, че  рапът, който  сега се прави  в България, не е онзи,  пускан преди  време.

В тази музика няма ограничения. В нея може да пееш за любов , за предателство,  за приятелство, за готините моменти , за тежките моменти, посочва D-ZastA .

Една от песните му е посветена на красиво момиче. Песента е за всеки един, който харесва момичето до себе си и го уважава. Реших да не правя този тъжен рап за чувствата,  но пак да я има емоцията, макар и  не в такава форма.

Друго от заглавията, „ Схемите им“,  разказва за хората, които понякога  идват при тебе, за да  те занимават с  разни неща без да ги е грижа дали  наистина   това те интересува.

Стига ми само да усещам  ритъма в сърцето, се пее в песента  “До небето“.  Според D-ZastA,  тя  определено е  подходяща за радиостанциите. Не е от музиката, която да си пуснеш в клуба и да се „изкъртиш“ на нея.  В  новия албум  „До небето“ обаче  си има  алтернативен ремикс , който е с други вибрации, различни от първоначалния замисъл.

 И след като толкова време  Георги  работи в професионално студио като реализира продуктите и мечтите  на десетки други музиканти, време  е самият  той да чуе: Момче, ти наистина си добър!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Невидими стени" и завръщане към твърдия звук

Любовта към музиката движи една такава машина като Б.Т.Р. Ние сме много отговорни към това, което правим , отбелязва китаристът Славчо Николов след концерта по повод 25-ата годишнина на групата и представянето на новия албум. „Невидими стени“ включва 10 песни по негови музика и текст, с изключение на въздействащите стихове на Александър..

публикувано на 30.03.18 в 16:48

Да поиграем на любов в лудницата

„Любов в лудницата“ е представление, които не се случва често в театъра. Това отбелязва актрисата Албена Павлова. Ще я гледаме в Бургас заедно с Ненчо Илчев на 23 февруари от 19.00 часа в НХК. Актьорите сме рядко работливо племе. Нямаме нищо против да влизаме от постановка в постановка и всяка вечер да сме на сцената. Това ни прави все..

публикувано на 14.02.18 в 19:56

Актьорът Георги Мамалев влюбен в смеха

Има едно ямболско село Мамарчево,   два пъти е посрещало цар Борис. Веднъж се подпалил плевник и царят с принц Кирил носили кофи да гасят пожара. Има и една фамилия  Мамалеви с двама дядовци - Одисей и Георги, и с  провлачени корени в южната ни съседка. Родовете им Дудакис и Мамалис се заселили  до Мамарчево и забъркали някаква балканска смес. Някои..

публикувано на 13.02.18 в 20:10

Ваня Монева: Ивановците движат света

Човек трябва да е благодарен за това, което му се е случило, и да гледа с оптимизъм напред, казва диригентката на хор Космически гласове Ваня Монева: Кръстена на съм на моя дядо Иван по бащина линия и оттам е музикалното ми потекло. Когато бях дете празникът беше на 20 януари. Винаги го празнувам с най- близките, с приятели, от..

публикувано на 07.01.18 в 13:00

Саша Константинова- една българка в сърцето на Берлин

Да живеем скромно, да не харчим пари за цяло и нещяло. И да не мислим, че само парите са, които правят хората щастливи. Припомня ни го професорката по пиано в Берлин  Саша Константинова, напуснала страната ни на 18- годишна възраст, за да се образова и след това да образова европейците в Университета по изкуствата в германската столица.Тя знае..

публикувано на 17.12.17 в 12:42

Пианистът Филип Иванов за музиката и коледния дух в Белгия

Вземат ли белгийците на сериозно коледните базари, спокойно ли се разхождат насред тях, притесняват ли се от някакви терористични заплахи. За това научаваме от Филип Иванов, пианист, който обикаля по света и свири в Колумбия, Южна Америка, Великобритания, Япония и Тайланд. Той е роден в Белгия през 1988. Дебютира на сцената когато е на десет..

публикувано на 04.12.17 в 15:44

Веси Бонева и новият й албум "Родината"

Албумът на Веси Бонева „Родината“  ще бъде в мрежата на 10 декември. Той носи послание към приятелите ни да  се завърнат  в България, не само за да споделим най- хубавите празници, да седнем на трапезата, но и да видим какво можем да направим за  страната си. Защото тя е мъничка и всички би трябвало бързо да я подредим. Сред изпълненията са..

публикувано на 03.12.17 в 10:32