Да поиграем на любов в лудницата

„Любов в лудницата“ е представление, които не се случва често в театъра. Това отбелязва актрисата Албена Павлова. Ще я гледаме в Бургас заедно с Ненчо Илчев на 23 февруари от 19.00 часа в НХК.

Актьорите сме рядко работливо племе. Нямаме нищо против да влизаме от постановка в постановка и всяка вечер да сме на сцената. Това ни прави все по-добри професионалисти. Когато човек вгради сърцето си в това, което обича, трудът му е скъпоценен. Няма да намерите мързелив актьор, много е странно. Когото и да попитате от моите колеги, на всеки му се играе, значи на всеки му се работи. Но независимо колко съм работлива, или мързелива, или талантлива …,  ще получавам все същите мизерни средства от порядъка на  650 лева.

Динамична е обстановката в театъра. Единственото, което за сега на мене лично не ми е достатъчно, и на моменти ме кара да се чувствам угнетена и обезсърчена, това е държавната политика спрямо театрите. Актьорската заплата с много малко надвишава минималната за България. Това е рядко подценяван труд. Публиката е на наша страна, огромната липса е тази на държавата.

Първият снимачен ден на „Столичани в повече “ беше преди 7 години на 14 февруари, каква е приятната  емоция, която носи, и с какво ни изненадва „Любов в лудницата“-  в аудиофайла. В него ще чуете и за участието на актрисата във „Време разделно“. Във филма тя е момичето, което Караибрахим подарява на венецианеца.  В живота тогава тъкмо е започнала красивата й любов с Емил и всяко телефонно обаждане от асистентката на Време разделно кога и къде ще я вземат за Смолян, й напомня, че не желае да се разделя с Емил дори  и за минута.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Невидими стени" и завръщане към твърдия звук

Любовта към музиката движи една такава машина като Б.Т.Р. Ние сме много отговорни към това, което правим , отбелязва китаристът Славчо Николов след концерта по повод 25-ата годишнина на групата и представянето на новия албум. „Невидими стени“ включва 10 песни по негови музика и текст, с изключение на въздействащите стихове на Александър..

публикувано на 30.03.18 в 16:48

Актьорът Георги Мамалев влюбен в смеха

Има едно ямболско село Мамарчево,   два пъти е посрещало цар Борис. Веднъж се подпалил плевник и царят с принц Кирил носили кофи да гасят пожара. Има и една фамилия  Мамалеви с двама дядовци - Одисей и Георги, и с  провлачени корени в южната ни съседка. Родовете им Дудакис и Мамалис се заселили  до Мамарчево и забъркали някаква балканска смес. Някои..

публикувано на 13.02.18 в 20:10

Ваня Монева: Ивановците движат света

Човек трябва да е благодарен за това, което му се е случило, и да гледа с оптимизъм напред, казва диригентката на хор Космически гласове Ваня Монева: Кръстена на съм на моя дядо Иван по бащина линия и оттам е музикалното ми потекло. Когато бях дете празникът беше на 20 януари. Винаги го празнувам с най- близките, с приятели, от..

публикувано на 07.01.18 в 13:00

Саша Константинова- една българка в сърцето на Берлин

Да живеем скромно, да не харчим пари за цяло и нещяло. И да не мислим, че само парите са, които правят хората щастливи. Припомня ни го професорката по пиано в Берлин  Саша Константинова, напуснала страната ни на 18- годишна възраст, за да се образова и след това да образова европейците в Университета по изкуствата в германската столица.Тя знае..

публикувано на 17.12.17 в 12:42

Пианистът Филип Иванов за музиката и коледния дух в Белгия

Вземат ли белгийците на сериозно коледните базари, спокойно ли се разхождат насред тях, притесняват ли се от някакви терористични заплахи. За това научаваме от Филип Иванов, пианист, който обикаля по света и свири в Колумбия, Южна Америка, Великобритания, Япония и Тайланд. Той е роден в Белгия през 1988. Дебютира на сцената когато е на десет..

публикувано на 04.12.17 в 15:44

Веси Бонева и новият й албум "Родината"

Албумът на Веси Бонева „Родината“  ще бъде в мрежата на 10 декември. Той носи послание към приятелите ни да  се завърнат  в България, не само за да споделим най- хубавите празници, да седнем на трапезата, но и да видим какво можем да направим за  страната си. Защото тя е мъничка и всички би трябвало бързо да я подредим. Сред изпълненията са..

публикувано на 03.12.17 в 10:32

Легендарният Александър Балкански и вдъхновението на цирковата арена

Александър Балкански е българинът, който  се е ръкувал с Ричард Никсън, излизал е на манежа пред   папа Йоан Павел Втори, пред шведската, холандската и английската кралица. Баща ми казваше, че изявата в цирка осигурява безплатна доживотна екскурзия. Видял съм чудесата на света благодарение на моята професия, тя  ми даде  възможност да се..

публикувано на 29.09.17 в 18:04