Георги губи слуха си, но има мечти за бъдещето и подкрепата на "Българската Коледа"

Георги Димитров е на 10 години и страда от двустранна кондуктивна загуба на слуха. Той се ражда здрав, но когато е на една година и 7 месеца се разболява от бактериален менингит. Момчето влиза в болница за лечение, но вследствие от заболяването губи слуха си. Майката на Георги - Марияна Данаилова разказва:
Сложихме му имплант, казаха ни, че държавата се е погрижила за нас и че всичко е безплатно. Един ден гаранцията на процесора свърши и ние останахме на улицата.

Георги губи слуха си отново, а семейството изживява тежки моменти, опитвайки се да събере средства за нов имплант.

Мъчихме се да събираме пари от приятели. Беше трудно. Включихме се в някои програми, но ни отказаха. Отговорът от Фонда за лечение отново беше отрицателен. Единствено "Българската Коледа" ни подкрепи - казва Марияна.

"Българската Коледа" дарява детето с нов процесор, а на следващата година спонсорира рехабилитациите му.
Дните на семейството са изпълнени с нелеки предизвикателства:

Той не разбира всички думи, когато се говори, не чува всичко. Необходимо е да му се обясняват повечето неща. Отделно, всеки ден трябва да отделиш средства за нова батерия на процесора. Когато в училище има семинари или тържества, е много трудно да участва. Предизвикателствата са много, да
- разказва майката.

Марияна споделя, че благодарение на "Българската Коледа" семейството се чувства по-спокойно. Въпреки трудностите, малкото момче има мечти за бъдещето си:
Георги иска да става автомонтьор, да поправя коли. Дарбата му обаче е да рисува. Водим го на курсове по рисуване, за да развива таланта си.

Да станеш дарител на "Българската Коледа" пък е още по-лесно. Просто изпрати SMS на номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда. И не забравяте - кампанията "Българската Коледа" не завършва с коледните празници. SMS на 1117 можеш да изпратиш през цялата календарна година.

Още от категорията

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и умствени нарушения, които има заради аутизма. Едно от най-явните подобрения, които майка му Албена..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на диагностика, макар и със специфични трансдюсери. Дотогава са пригаждали такива устройства за възрастни,..

публикувано на 13.12.18 в 16:02

БГ Коледа помага на две клиники в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Високотехнологична апартура, закупена с дарения от благотворителната инициатива "Българската Коледа", получиха Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Новата техника вече помага на малките пациенти от двете уникални за страната отделения. Три от апаратите са за..

публикувано на 13.12.18 в 14:16

Вече 10 години Росен от село Маслиново получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства

13-годишният Росен Радев от хасковското село Маслиново е болен от нефротичен синдром. Заболяването е тежко с много усложнения. Така момчето живее 11 години. Вече 10 години Росен получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства. Разказ на кореспондента на БНР в Хасково Дора Атанасова можете да чуете от звуковия файл:

публикувано на 13.12.18 в 12:13

Два апарата за Детското интензивно отделение в "Пирогов" са получени чрез "Българската Коледа"

Два апарата за Детското интензивно отделение в болница "Пирогов" са получени чрез инициативата "Българската Коледа" за 2018 година, каза пред "Хоризонт" доц. Румяна Анднова, началник на клиниката. Според доц. Андонова човешкото състрадание е най-нужно на нашето общество. Единият позволява на медиците да добият информация за кръвните газове на детето по..

публикувано на 13.12.18 в 11:27

БГ Коледа дава отново надежда на Иван и семейството му

17-годишният Иван Василев Пеев от Пловдив страда от детска церебрална парализа. Той не може да говори, но пък пише на лаптопа си и чрез машината изразява своите мисли, емоции и желания, разказва баща му Васил. Заболяването му е по рождение, диагностициран е с тежката болест 6 месеца след раждането си. Има квадри пареза, което означава,..

публикувано на 13.12.18 в 11:17
Мартин Наков и семейството му

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец. Момченцето е на три години и половина и страда от детска церебрална парализа. Със средствата от благотворителната инициатива се финансират процедури за рехабилитация, без които Мартин не може да се движи и да пази равновесие. Историята му..

публикувано на 13.12.18 в 11:08