"Има хора, които смятат, че българската кухня е много лесна и всеки може да я готви, но това изобщо не е така. Кулинарията не е просто да наготвиш нещо, да се прибереш и да го изядеш или да седнеш в ресторанта и да хапнеш набързо и да си тръгнеш. Кулинарията е страст, кулинарията е изкуство и в голяма степен любов, защото, ако не обичаш това, което правиш, то няма да се получи."
Както и другият вид култура, така и културата на хранене трябва да се развива, вярва младият готвач. Той все още няма любима рецепта. Спомня си, че преди да се влюби в кулинарията, майка му и баба му се били видели в чудо какво да готвят, защото той не обичал много храни. Днес се научил да яде зеленчуци и заобичал омразните му до скоро гъби, а от своя страна успял да научи баба си и дядо си на азиатска и френска кухня. С храна иска да впечатли и любимото момиче: "Може би ще бъде нещо с телешко месо и задължително ще има десерт с шоколад, понеже всички момичета обичат шоколад."
Най-добрият млад готвач на България мечтае да стане шеф готвач и да има свой ресторант.
За образованието няма възраст. Това доказва 58-годишният Красимир Дердов от Созопол. Той е студент първа година във Великотърновския университет, в специалност „Културен туризъм“. Созопол има многовековна история, но има и други места в България, които са не по-малко интересни и чакат някакво развитие в областта на културния туризъм,..
Благотворителен коледен концерт организира тази вечер българската общност в американския щат Флорида. Концертът в Сейнт Питърсбърг ще представи магията на българския фолклор, а събраните средства ще бъдат дарени с благотворителна цел на организацията "Роналд МакДоналд", която осигурява средства, подслон и храна на родители, чиито деца са настанени за..
Преди дни Регионалната библиотека „Петко Славейков“ във Велико Търново издаде нравоучителните детски приказки на Матей Преображенски. Малката книжка с примери за всеки, който желае да стане добър, е богато илюстрирана от професор Никола Хаджитанев. Ако някога ви се е случвало да се отбиете през великотърновското Ново село, пътувайки по главния..
Историята на дисциплинарно уволнен глухоням мъж обиколи социалните мрежи и предизвика широко обществено недоволство. Галин Радков е бил дисциплинарно освободен от работа със заповед, връчена му на 8 ноември. Галин е известен не само в България, но и в Европа специалист по кактусите и от 20 години работи в Ботаническата градина в Балчик. Негова е..
Едва ли има почитател на добрата храна, който да не е чувал за звездите "Мишлен". Класацията на най-добрите ресторанти започва преди повече от век, но и досега е обвита в тайнственост дейността на добре обучените инспектори, които в дълбока секретност посещавали и оценявали местата за хранене по строги критерии. Анонимността им, казват, е..