Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър-председателят Бойко Борисов е получил секретен доклад, изготвен от ДАНС

Министър-председателят Бойко Борисов е получил секретен доклад, изготвен от ДАНС, относно действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху министерски структури и държавната администрация. Премиерът е получил преди ден оригинала, изготвен на 8 октомври миналата година и изпратен на бившия премиер Сергей Станишев.

Докладът е заведен в секретното деловодство на МС на 13 октомври 2008 г. Борисов е получил доклада от гражданина Алексей Петров. Премиерът е изпратил незабавно документа на главния прокурор за проверка на автентичността му и реда, по който е излязъл от държавните структури.

Поверителният доклад е имал пет екземпляра, като останалите четири са изпратени до президента, председателя на Народното събрание и главния прокурор. Борисов коментира, че не разбира как материал, по който прокурорите работят и извършват проверки, вече е известен на онези, които се проверяват.

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров отказа коментар по казаното от премиера Бойко Борисов. Петров заяви, че в момента не е в България и евентуално ще коментира, след като се завърне.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна