Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меглена Плугчиева обвини Румяна Желева, че изопачава фактите за имотите на посолството ни в Берлин

Бившият вицепремиер и посланик на страната ни в Германия Меглена Плугчиева обвини външния министър Румяна Желева, че изопачава фактите за отдаването под наем и продажбата на имоти на посолството ни в Берлин. Плугчиева заяви в "Неделя 150", че очаква въпросът да се изясни на среща с министър Желева.

Меглена Плугчиева: Вместо да посочи наистина и да се потърси сметка от лицата, които навремето, в началото на 90-те години, са допуснали тези безобразия, които носят щета на държавата и във времето са работили много хора, много посланици, за да се минимизира тази щета, г-жа Желева си позволява да изопачава фактите.

Не знам дали е само от незнание за имотите в Берлин. Хубавото е, че има пълен архив във външно министерство, че в Германия, в Берлин институциите познават добре случаите с нашите имоти и аз съм ги държала през цялото време в течение.

На парламентарен контрол външният министър Румяна Желева заяви, че се проучват възможностите за предсрочно прекратяване на договорите за отдаване под наем на български имоти в Берлин. Става дума за два договора отпреди 15 години с Кубрат Панев. Сключил ги е Феим Чаушев, който бе зам.-външен министър при предишното правителство.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна