Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България домакин на три кръга от световните първенства по мотокрос и супермото през 2010

България ще бъде домакин на три кръга от световните шампионати по мотокрос и супермото през 2010 година. Това решиха делегатите на конгреса на Международната федерация по мотоциклетизъм в Женева.

На 4-ти април на мотополигон "Горна Росица", край Севлиево ще посрещнем пилотите в кръга от първенството на планетата в мотокроса - класове МХ 1, МХ 2  при мъжете. Успоредно с това на най-добрият мотопомигон в света за 2009 година ще се проведе и кърг от надпреварата при нежния пол. Каледнадарът изготвен от ФИМ за тези класове включва 15 кръга, като българския дава началото на сезона.

На 23-ти май мотопомигона край Торян /обявен за най-доброто трасе за 2009 в клас МХ 3/ отново ще посрещне състезателите в този клас. Заедно с  тази надпревара на мотополигонът ще се проведе и кръг от европейския шампионат в клас МХ 2. Световното първенство в балканския град е пети 5-ти кръг от общо 15 в календара.

На 3 октомври на писта "Долна Митрополия" е домакин на  финалното състезание от шампионата на планетата в супермотото. Тогава пак там ще посрещнем и полите в шампионата на Стария континент в същата дисциплина.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна