Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" Дортмунд отпадна в турнира за Купата

Третодивизионният "Оснабрюк" поднесе една от изненадите в турнира за Купата на Германия по футбол, след като отстрани елитния "Борусия" Дортмунд, където играе националът ни Димитър Рангелов. "Оснабрюк" победи с 3:2, като си осигуриха комфортен аванс от 2:0 и 3:1.

Анхело Барлета вкара 2 попадения за домакините през първата част в 37-та и 42-та минути. Нури Сахин върна едно попадение 10 минути след подновяването на играта, но домакините отвърнаха с гол на Бенямин Зигерт 20 минути преди края на мача. Лукаш Бариос върна интригата с гол в последната минута, но домакините удържаха финалния натиск на именития си съперник и се класираха за 4-ия кръг на надпреварата. Димитър Рангелов се появи в игра в 75-та минута на мястото на Тинга, но не успя да помогне на своите съотборници да обърнат резултата.

Отборът на друг наш национал - Чавдар Янков, също напусна турнира. "Зебрите" бяха надиграни по категоричен начин при гостуването си на "Аугсбург" и загубиха с 0:5. Янков игра цял мач за своите, но играта му определено няма да бъде запомнена.

Домакините решиха мача за 10 минути - в 45-та Ларсен си вкара автогол, в 46-та се разписа Тюрк, а в 55-та Мьорле. Да Силва от "Дуисбург" получи червен картон в 52-та минута и значително улесни домакините, които добавиха нови 2 гола чрез Торгеле в 73-та и Ндженг в 76-та.

Кризата в "Щутгарт" продължава, след като тимът на Маркус Бабел отпадна от турнира за Купата на страната. "Швабите" загубиха гостуването си на втородивизионния "Гройтер Фюрт" с 0:1, а единствения гол отбеляза Нехриг в 32-та минута.

Изненада не допусна единствено "Кьолн", който победи като гост "Айнтрахт" Трир с 3:0 след попадения на бившия играч на "Литекс" Миливое Новакович, Мохамед и португалеца Маниш.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени