Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щети за близо 10 млн. лв. били нанесени от Ем. Масларова

На този етап прокуратурата смята, че щетата, нанесена от бившия социален министър Емилия Масларова възлиза на малко по-малко от 10 милиона лева.
От държавното обвинение обаче уточниха, че се чакат резултати от няколко експертизи и е много вероятно сумата да нарасне.

Емилия Масларова заяви в парламента, че не се притеснява от повдигнатото наказателно разследване срещу нея и поисканият й от главния прокурор имунитет. Масларова каза в парламента, че е изключително важно за нея разследването да премине спокойно и да излезе истината, защото повече от шест месеца самата тя и нейното семейство са били подложени на нечовешки морален и политически тормоз.

"В същото време искам да кажа, че съм безкрайно учудена как е възможно в едно такова искане на главния прокурор да има неща, които са чудовищна клевета. Има неща, които искам да ви информирам, че аз никога до този момент не съм викана, не съм питана, не са ми поискани никакви обяснения за нищо, дори и като свидетел," посочи бившият социален министър.

Масларова добави, че в обвинението на прокурора има имена и лица, които тя вижда и чува за първи път.

По публикацията работиха: Силвия Великова, Лили Царева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна