Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва разследване срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев

Срещу трети министър от кабинета "Станишев" започва разследване. Прокуратурата повдигна обвинение на бившия военен министър Николай Цонев, заради подписа му под договор за закупуване на поточна линия за сроителство на хангари, складове и казармени помещения.

Цонев е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на пет хиляди лева. Вчера бившият военен министър е получил обвинение за престъпление от преди десет години, когато е оглавявал отдел във военното министерство. Става дума за сключени неизгодни договори за доставка и съхранение на хранителни продукти, техническо имущество и резервни части за нуждите на армията. По това обвинение на Николай Цонев е определена парична гаранция в размер на десет хиляди лева.

Адвокатът му Васил Василев коментира, че очевидно да си бивш министър в България вече се превръща в престъпление и пропомни, че по второто обвинение прокуратурата вече се е произнасяла с определение, че няма извършено престъпление.

Вече има образувани дела още срещу бившия премиер Сергей Станишев и министрите от неговия кабинет Емилия Масларова и Валери Цветанов.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна