Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров извади "на светло" нови двадесетина имена от контактите на т. нар. Красьо

Нови двадесетина имена на депутати, контактували с т. нар. Красьо, огласи в парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Освен вече познатите имена на депутати като Кирил Добрев от БСП и Лютви Местан от ДПС, лидерът от „Атака” Сидеров посочи, че и Румен Петков, бившият вътрешен министър също е с поне три номера в телефонния указател на Красьо. Най-много са обаче имената на бивши и настоящи депутати от ДПС, следват тези на НДСВ и от предишния парламент, както и от БСП.

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров каза, че Красьо Черничкият е бил брокер на престъпни групи, които събирали пари и предлагали за назначения свои хора. По непотвърдена информация на Сидеров Красьо бил разследван, но Сидеров не знаел за какво. На практика съдебната система е една мафиотска структура, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той обясни, че списъкът е получил в пощенска кутия, а по въпроса за достоверността каза, че се е убедил, че е достоверна. Това го знаят и т. нар. компетентни органи, отсече лидерът на „Атака”. Той не показа и притеснение, че е възможно да изнесе информация, която да попречи на разследване или че е класифицирана.

Трябва да се разплете огромната престъпна мрежа на корумпираност в съдебната система, каза Волен Сидеров. От партията настояха за радикални законови промени за функционирането на ВСС и за избор на съдии.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна