Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Велчев: Прокуратурата проверява и за евентуално лобиране на Красьо за обществени поръчки

Прокуратурата проверява не само връзките на Красьо от Плевен с магистрати, но и евентуално негово лобиране за спечелване на обществени поръчки и обещания за постове във вузове, заяви главният прокурор Борис Велчев. Той добави, че това, с което държавното обвинение не се занимава, е има ли влияние Красимир Георгиев в политиката. Според Велчев, темата "Красьо" не се изчерпва само с разследването, което се води.

Не бива да мислите, че темата се изчерпва единствено и само с разследването. Общественият отзвук е видимо много по-сериозен, отколкото са възможностите със средствата на НПК да се достигне до истината и това не е лошо. Това е добър повод всички да си зададем редица въпроси и много хора вероятно да се постреснат. Ние сме предоставили на Народното събрание списъка и честно казано, в самия списък аз не виждам нищо смущаващо. Въпросът е оттук нататък да се направят съответните анализи. Не бива да се очаква,ч е по този списък с телефонни номера могат да се открият доказателства. Ние знаем, че хора са говорили, но какво са говорили – все едно, в миналото няма как да разберем, посочи главният прокурор.

Борис Велчев отрече да е бил оказван натиск върху разследвани членове на БСП. От това се оплака в началото на седмицата бившият депутат от социалистическата партия Младен Червеняков.




 

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна