Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Преход в медиите и медии в преход" е темата на четвъртия медиен панаир

Следите на прехода върху медийната среда в България и ролята на медиите днес и 20 години по-рано ще бъдат основните акценти на медийния панаир "Журналисти по теория, журналисти на практика", който се открива днес. Панаирът е организиран от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския
университет "Св. Климент Охридски" за четвърта поредна година.

За ролята на медиите в прехода освен български журналисти и медийни експерти ще говорят и специалисти от балканските страни, обясни инициаторът за провеждане на форума доц. Мария Нейкова.

"Има ръководители на такива факултети, това е на факултета по журналистика в Букурещ, в катедрата по журналистика във факултета по политически науки на Белградския университет, от университета в Анкара, представители на университетите в столиците на Словения и на Албания", посочи Нейкова.

Темата за прехода не е избрана случайно, обясниха организаторите. 20-те години имат много сериозно влияние върху медиите в технологично, икономическо, социално отношение.

Идеята за провеждането на медийния панаир възниква през 2006 година. Оттогава до днес той дава възможност на младите журналисти да обогатят познанията си и да добият нови, смята Мария Нейкова. Четвъртият Медиен панаир ще продължи до 4 декември.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени