Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 радари с видеонаблюдение ще заработят по пътищата на страната

15 специални радари с видеонаблюдение ще заработят по пътищата в страната от петък, това съобщи директорът на Главната дирекция „Охранителна полиция” Алекси Стратиев.

Общо 30 са точките, където тези устройства ще бъдат монтирани, като най-много радари ще има по главните пътища към Варна и Бургас. 15-те устройства ще могат да се местят и няма да бъдат постоянно на едно и също място.

Два такива радара има и в столицата. Единият е на бул. „Никола Вапцаров”, а другият на „Цариграско шосе”.

14 процента от нарушенията с превишена скорост се констатират именно по този начин, сочи статистиката. Днес беше демонстрирана и снимка, направена тези дни на „Цариграско шосе” в София, на която се вижда как мотоциклетист кара с 144 км в час, изправен на задна гума.

За един час тези видеоустройства регистрират между 100 и 150 нарушения в София, каза комисар Стратиев и допълни, че това е най-добрият начин за контрол на пътя, по който вече се работи и в повечето европейски държави.

"Това е пътят оттук натам за развитие на контрола. Спестява се време на хората. Изключително обективен контрол – без корупция, без основателната ви критика защо стоят на пътя и се крият и т. н.", каза Стратиев. 

По публикацията работи: Лъчезар Цветков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна