Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марио Тагарински : Решението да напусна ПГ на РЗС е лично

Независимият депутат Марио Тагарински заяви на нарочна пресконференция, че решението му да напусне ПГ на РЗС е лично и не е взето под натиск. Тагариснки обяви, че решението му не е спонтанно, а е обмислено и консултирано с негови колеги и съмишленици, участвали в десноконсервативния проект "България на гражданите и регионите". 

"Никой под никаква форма не е упражнявал натиск върху мен. Нито ме е купувал, нито ме е продавал за никакви пари. Ако някой намери тези пари, аз му ги подарявам", заяви Тагарински.

Той допълни, че е участвал в листите за изборите като безпартиен и е мажоритарен кандидат на десноконсервативния проект. Сред мотивите му да напусне РЗС той посочи, че е имало дълбоко разминаване с Яне Янев във визията, принципите за воденето на политика.

"В начина на действие изключително според мен е неадекватен, некоректен към партньорите и особено към реториката и методите на прилагането на подобна политика, ако мога да я нарека "политика"", коментира независимият депутат.

На въпрос по повод твърденията, че участва в бизнес с маршрутни таксита, Тагарински каза, че това може да се провери в съответните регистри.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна