Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Генков се завърна в "Локомотив" София

 

Футболният ни национал Цветан Генков бе преотстъпен за 1 година на бившия си тим "Локомотив" София. Генков не се появи на първата тренировка на "Динамо" Москва в Новогорск, защото през следващата година ще играе в родината си, съобщи официалният сайт на руския първодивизионен клуб.

Генков ще започне подготовка със столичните "железничари" на първото занимание на отбора преди пролетния полусезон в "А" футболната ни група на 9-ти януари от 13,00 часа на стадион "Локомотив". 25-годишният нападател премина в "Динамо" Москва през юли 2007 година, като подписа договор за четири сезона срещу трансферна сума от 1 милион и 800 хиляди евро. Генков не успя да се утвърди в руския тим и за три сезона записа само 42 мача с 5 гола във всички турнири.

Първият лагер на "Локомотив" София ще бъде от 14-ти до 29-ти януари във Варна, където "железничарите" ще изиграят три контролни срещи, а съперниците все още не са уточнени. След завръщането в София "червено-черните" ще имат още една проверка на 3-ти февруари, а ден по-късно заминават за втория си подготвителен лагер в Анталия, където ще останат до 17-ти февруари. В турския курорт възпитаниците на Драгомир Окука ще изиграят още 4 контролни мача. След завръщането си в България столичани ще представят официално отбора си за пролетния полусезон в последната си 9-та контрола от зимната подготовка на 20-ти февруари.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени