Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите в Йемен са заловили влиятелен член на "Ал Кайда"

Правителствените войски в Йемен продължават офанзивата си срещу предполагаеми лагери на "Ал Кайда" на Арабския полуостров. Заловен е влиятелен командир на терористите. Засега не се съобщават подробности, но йеменските антитерористични части провеждат операция на 40 километра южно от Сана, чиято цел е залавянето на един от най-търсените ръководители на "Ал Кайда" Мохамет Ахмед ал Хан.

В комюнике на йеменското вътрешно министерство се посочва, че специалните части за сигурност са обкръжили предполагаеми членове на "Ал Кайда" във всички райони, където те могат да се намират. Подчертава се, че разследването на терористите се води непрекъснато като през вчерашния ден са били задържани петима души.

В комюникето се посочва още, че западните посолства са отлично защитени от специално обучени части.

Йеменските власти, които водят война срещу шиитските бунтовници на севера и сепаратистите от юга, отвориха трети фронт - този срещу "Ал Кайда". Срещу защитата на западните интереси йеменското правителство очаква както военна, така и икономическа помощ. САЩ обещаха тази година да удвоят помощта си за размирната страна, като така тя ще достигне 14 млн. долара.

По публикацията работи: Бисерка Григорова - кор. на БНР в Бейрут
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени