Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желева е продала фирмата си за 5 хил. лв. Сметната палата не коментира имуществената й декларация

Проверка на БНР в Търговския регистър установи, че кандидатът за еврокомисар Румяна Желева е продала фирмата си "Глобал Консулт" за 5 хиляди лева. Решението, под което Желева се е подписала като едноличен собственик, е с дата 9-ти април 2009-та година.

В документа е описано, че чрез сключване на договор за покупка-продажба Желева прехвърля 200 дяла от капитала на фирмата си на Ивета Кирилова Колева и още 300 дяла на Светослав Неделчев Донев. Всеки дял е на стойност 10 лева. След прехвърлянето капиталът се разпределя между двамата нови собственици, а Желева е записала, че прекратява членството си като съдружник.

След като решението е внесено в Агенцията по вписванията Румяна Желева е заличена като собственик и управител на фирмата на 22 април миналата година.

От Сметната палата отказаха да коментират данните в имуществената декларация, подадена от Румяна Желева. Причината е, че Палатата все още не е приключила насрещните проверки за верността на декларациите, попълнени от членовете на новото правителство.

Румяна Желева е подала своята декларация в края април 2009-та година. Документът съдържа информация за имотното състояние на Желева през предходната година, когато тя беше евродепутат. В текста не са посочени дялове или акции в дружества.

От Сметната палата казаха, че все още не е ясно кога ще приключи проверката на декларациите.

По публикацията работи: Никола Миладинов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна