Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мачът Топалов - Ананд ще се проведе във Военния клуб. Аруна Ананд го одобри

Съпругата на Вишванатан Ананд и негов мениджър - Аруна както и вицепрезидентът на Международната шахматна федерация Георгиос Макропулос инспектираха Военния клуб в столицата. Двамата дадоха съгласието сим ача за световната титла  между индиецът и Веселин Топалов да се проведе там.

Огледът на сградата продължи около час. В централната зала, където ще спорят Топалов и Ананд, ще бъдат допускани максимум по 200 зрители на всяка една партия. Състезателите ще бъдат изолирани от зрителите със специална завеса, която ще бъде изработена в Германия. Така двамата шахматисти няма да бъдат разконцентрирани от зрителите в залата.

Гостите са се запознали и с условията в хотел "Хилтън", където ще бъде настанен щабът на световния шампион. Той и съпругата му вече са отсядали в хотела през 2004 г., когато там се проведе демонстративният мач Ананд - Топалов. Българският щаб ще бъде настатен в Гранд-хотел София, където всяка година гостуват участниците в супертурнира "М-Тел".

Припоняме, че от 21 април до 12 май София ще бъде домакин на Мача за световната титла по шахмат между Вишванатан Ананд и претендента Веселин Топалов. Двамата ще изиграят 12 партии помежду си. При равенство победителят ще бъде определен след тайбрек, който предвижда 4 партии бърз шах. 

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени