Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От спортната стрелба поискаха бюджет от 3 милиона за 2010 година

Близо 3 000 000 мела бюджет за 2010 година поиска ръководството на Българска федерация по спортна стрелба от Министерството на физическото възпитание и спорта. Сумата е двойна спрямо отпуснатата през 2009 година.  Председателят на централата  Камен Шишманов заяви, че е необходим по-голям бюджет заради увеличените разходи за участие в международни състезания и за подготовка на близо 40 стрелци от националния отбор в различните възрастови групи.

За лагери и състезания през тази година на двамата топстрелци Гроздева и Киряков са необходими между 250 и 300 хиляди лева. Това показват разчетите на личните им треньори.  Програмите на Гроздева и Киряков няма да бъдат променяни, тъй като федерацията няма да се намесва в техните планове, декларираха от Управителния съвет на БФ Спортна стрелба.

По отношение на  базите, федерацията е пред сключване на няколко договора за ползване на стрелбища - в кв. "Гео Милев", на Панчарево и на 4-и километър. Подготвени са и предложения за промени в проекта на нов закон за оръжията. Федерацията ще изпрати своите текстове в Народното събрание до няколко дни, за да може между първо и второ четене да бъде взето под внимание мнението на специалистите от спорта.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна