Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитеният свидетел по делото за убийството на Боби Цанков отрече да познава Маргините

Защитеният свидетел по делото за убийството на Боби Цанков, който трябваше да разкаже пред състав на Софийския градски съд как братята Красимир и Николай Маринови и още четирима души са подготвяли убийствата на Любен Гоцев и покойните вече Иван Тодоров - Доктора и Никола Дамянов, заяви под клетва, че не познава подсъдимите, никога не ги е виждал и никога не е давал показания срещу тях.

Десет минути продължи разпитът на Иво Илчев, по време на който - от съображение за сигурност, той беше ограден от параван. Наблюдаващите прокурори Николай Кокинов и Роман Василев обясниха поведението на поискания от тях свидетел с отправени срещу него телефонни заплахи за физическа разправа. Те дошли от човек, свързан с процеса, чието име обаче двамата обвинители отказаха да назоват.

Тъй като пред съдия Иво Илчев е разказал за това как братята Маргини са готвили убийствата на Гоцев, Дамянов и Доктора, срещу него ще бъде образувано досъдебно производство за лъжесвителстване. На въпрос ще могат ли да разчитат на показанията му по делото за убйството на Боби Цанков, след като възнамеряват да го разследват за даване на неверни показания, Кокинов и Василев заявиха, че се надяват Илчев да остане прокурорски свидетел.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна