Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болничната реформа е необходима

Министър-председателят Бойко Борисов ще има днес работна среща с ръководителите на големите болници в страната. На нея ще присъства министърът на здравеопазването Божидар Нанев, министърът на финансите и заместник министър-председател Симеон Дянков.

Доктор Йордан Бояджиев - управител на болницата в Панагюрище, е събеседник на "Преди всички". Какво е положението в Панагюрище и как смята той, че ще се развие ситуацията оттук нататък? Заработеното през месец декември е заплатено от НЗОК приблизително 50 процента и това определено създава сериозни проблеми.

Днес до 17 часа изтича седемдневният срок, поставен на правителството от инициативния комитет. В него участва и доктор Бояджиев. Какво ще се случи?

Опасението е, че големите болници няма да могат да поемат болните, които ще бъдат пренасочени от малките болници. Нещо повече, според доктор Бояджиев поне до този момент те отказват такива пациенти.

Доктор Даниела Давидкова е депутат от ГЕРБ, член на комисията по здравеопазване. Въпросът към нея е ще има ли отстъпки от страна на правителството спрямо здравната реформа.

Отговорът на тези въпроси можете да откриете в двата звукови файла.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна