Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тойота" въвежда нова защитна спирачна система

Президентът на японския автомобилен гигант "Тойота" Акио Тойода обяви планове за въвеждане на нова защитна спирачна система във всички нови автомобили, която ще блокира подаването на газ при едновременно натискане на педалите на спирачките и газта. Новата технология ще доведе до отстраняване на опасността от поднасяне на автомобила, която бе причината за изтеглянето на милиони автомобили от световния пазар.

На пресконференция в Токио Тойода заяви още, че производителят ще назначи специална комисия за контрол на качеството. Първото заседание на комисията ще бъде на 30 март.

Тойода посочи, че няма да присъства лично на предвиденото изслушване пред американския Конгрес на 24 февруари, на което автомобилният гигант трябва да докаже, че не е закъснял с отстраняване на неизправностите на автомобилите. На изслушването компанията ще бъде представена от изпълнителния директор в САЩ Йошими Инаба и неговия екип.

Президентът на автомобилния гигант посочи още, че компанията е започнала разследване на евентуален дефект в сервоусилвателя на модела "Корола". При потвърждение на неизправността, допълни Тойода, ще започне изтегляне на масовия автомобил от пазара.

По публикацията работи: Франс прес
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна